Wat te doen bij griep?

Je lichaam voelt als een kachel en je ligt te snotteren op de bank, last van je hoofd, keelpijn, spierpijn. Iedereen kent het wel. Gelukkig gaat griep over het algemeen vanzelf weer over, maar in deze blog geven we je een aantal tips voor het herstelproces. Lees snel verder en kom te weten hoe je snel van je griep af komt. 

Neem voldoende rust

Rusten betekend niet dat je de hele dag in bed moet liggen, het mag natuurlijk wel als je daar behoefte aan hebt. Maar rusten betekent vooral dat je lichamelijke inspanning vermijdt. Sla de sporttraining een keertje over en pak de auto in plaats van de fiets. 

Koortsvrij

Heb je last gehad van koorts en is het eindelijk over? Dat is natuurlijk heel fijn, maar het betekent niet dat het griepvirus uit je lichaam is verdwenen. Als je koortsvrij bent, kun je het beste nog 1 tot 3 dagen rust nemen en bouw daarna langzaam de lichamelijke inspanning weer op. 

Veel drinken

Uiteraard is het altijd belangrijk om veel te drinken, maar vooral als je koorts hebt. Doordat je veel zweet, verlies je veel vocht. Door voldoende water te drinken vul je het vochtverlies weer aan. 

Papieren zakdoekjes

Als je verkouden bent, gebruik dan papieren zakdoekjes. Gebruik de zakdoekjes maar één keer en gooi het dan meteen wel, dat is wel zo fris!

Paracetamol

Je kunt tegen de koorts en pijn van het virus paracetamol slikken. Helaas bestaat er geen geneesmiddel die de griep kan genezen, antibiotica helpt niet tegen de griep. Antibiotica werkt alleen tegen bacteriën en niet tegen virussen. 

Het gaat weer over

De griep gaat over het algemeen vanzelf weer over, dit kan bij de een eerder zijn dan bij de ander. De koorts en de pijn verdwijnt meestal rond de 3 tot 5 dagen. Het kan wat langer duren voordat je je helemaal weer op en top voelt. Het is belangrijk dat je goed je rust pakt!

Een zorgverzekering kiezen

Het is in Nederland verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Daar bovenop kan je kiezen om nog een aanvullende zorgverzekering te nemen. Hierdoor ben je verzekerd voor kosten die buiten de vergoeding vallen van het basispakket. Het is mogelijk dat je te maken krijgt met het eigen risico als je aanspraak gaat maken op een vergoeding vanuit het basispakket. Ieder jaar is het mogelijk om een overstap te maken van zorgverzekeraar en de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Met behulp van onze vergelijker kan je de zorgverzekeraars met elkaar vergelijken om een betere keuze te maken.

5/5 - (2 stemmen)
Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Deel deze pagina via:
Meer nieuws en artikelen