Zilveren Kruis zorgverzekering 2024

Ontdek de nieuwe zorgverzekering 2024 van het Zilveren Kruis. Bereken je premie en vraag direct je basisverzekering aan.

zilveren-kruis-logo

De Zilveren Kruis zorgverzekering

De Zilveren Kruis zorgverzekering 2024 bestaat uit drie basisverzekeringen, vijf aanvullende verzekeringen en vijf tandartsverzekeringen. Wil jij een uitgebreide, betaalbare zorgverzekering in 2024? Dan ben je bij Zorgverzekeraar Zilveren Kruis aan het juiste adres. 

Met de zorgverzekering van Zilveren Kruis heb je recht op een volledige 100% vergoeding bij aangesloten zorgverleners. Zilveren Kruis is een van de grootste verzekeraars in Nederland en staat zelfs in de top 3 duurzaamste zorgverzekeraar. Hier kun jij je voordeel mee doen want door heel Nederland zijn er enorm veel ziekenhuizen en zorgverleners gecontracteerd.

Op deze pagina bespreken wij de Zilveren Kruis bassiverzekering 2024, nieuwe premie voor 2024 en de aanvullende vergoedingen. Ontdek zorgverzekeraar Zilveren Kruis en bekijk of je dit jaar gaat overstappen naar een zorverzekering Zilveren Kruis.

Zorgpremie overzicht Zilveren Kruis

vanaf 2,25
vanaf 7,95

Direct deze zorgverzekering afsluiten? Bezoek zorgverzekeraar Zilveren Kruis

Zo vergelijk je Zilveren Kruis

Vergelijken

Vergelijk de Zilveren Kruis zorgverzekering 2024 geheel vrijblijvend en onafhankelijk.

Overstappen

Regel je zorgverzekering overstap direct met het Zilveren Kruis in slechts 2 minuten.

Besparen

Maximaal besparen op je zorgpremie door ieder jaar een overstap te maken.

Klaar!

Geniet van alle voordelen van je Zilveren Kruis zorgverzekering in 2024.

Inhoudsopgave

Zorgverzekering van Zilveren Kruis 2024

Maar liefst 3,8 miljoen Nederlanders hebben een verzekering bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Niets voor niets is het Zilveren Kruis een van de grootste zorgverzekeraars van het land. Je kunt per 2024 opnieuw kiezen uit meerdere zorgverzekeringen. Zilveren Kruis 2024 staat garant voor lage premies, hoge vergoedingen en enorm veel aangesloten zorgaanbieders. 

De goedkoopste zorgverzekering van het Zilveren Kruis is ZieZo. Het betreft een online-naturapolis met beperkte vrije zorgkeuze. Je krijgt bij geselecteerde zorgverleners een volledige 100% vergoeding. Liever een Zilveren Kruis 2024 zorgverzekering afsluiten? Dan zou je de Basis Budget polis kunnen nemen. Hieronder bespreken wij de belangrijkste details van iedere basisverzekering van Zilveren Kruis.

Basis Budget zorgverzekering

basis-budget-zilveren-kruisVoordelige Zilveren Kruis zorgverzekering in 2024 ? Dan zou je kunnen overwegen om de Basis Budget polis te nemen. Een betaalbare basisverzekering waar je niet bij alle ziekenhuizen en zorgverleners een 100% vergoeding krijgt. Ideaal voor mensen die weinig tot geen zorgkosten denken te maken in 2024. 

Voor ziekenhuizen en zorgaanbieders zonder prijsafspraken met Zilveren Kruis worden vergoed met maximaal 75 procent. Gecontracteerde zorg wordt daarentegen gewoon volledig vergoed het aankomende jaar. 

Op de website van Zilveren Kruis kun je gebruik maken van de zogenaamde ‘Zorgzoeker’ om alle gecontracteerde aanbieders en ziekenhuizen te bekijken. Wij raden je aan om dit goed uit te zoeken voordat je de Basis Budget Zilveren Kruis zorgverzekering gaat afsluiten.

Basis Zeker Zilveren Kruis

Basis Zeker is een naturapolis van het Zilveren Kruis. Dit is de meest gekozen zorgverzekering van Zilveren Kruis. Je krijgt 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract in 2024. Behandelaars zonder overeenkomst met de zorgverzekeraar worden met maximaal 75 procent vergoed. 

Ontdek in de vergoedingswijzer van Zilveren Kruis kan je exact zien waar je verzekerd voor bent met de Basis Zeker zorgverzekering. Een naturapolis heeft een beperkte vrije zorgkeuze in 2024 maar je hebt meer vrijheid dan de uitgeklede versie Basis Budget. 

Bereken je zorgpremie via Zilveren Kruis of onze zorgvergelijker 2024. Benut alle tijd om een wel overwogen keuze te maken voor een nieuwe zorgverzekering in 2024. Wens je een volledige vrije zorgkeuze in 2024? Dan zou je kunnen kiezen voor de restitutiepolis van Zilveren Kruis.

Basis Exclusief Zilveren Kruis

Zelf kunnen bepalen naar welke zorgverlener je gaat in 2024? Een restitutie zorgverzekering geeft jou deze vrijheid en Zilveren Kruis biedt het aan. De Basis Exclusief is een ‘duurdere’ zorgverzekering vanwege deze vrije zorgkeuze. Ongeacht welke zorgverlener je bezoekt voor een behandeling, zorgverzekeraar Zilveren Kruis vergoed de volledige 100% van de gemaakte kosten. Je krijgt 100% vergoed van het marktconform of wettelijk tarief bij zorgverleners zonder contract.

ZieZo verzekeringen

De goedkopste zorgverzekering van Zilveren Kruis. Met de ZieZo zorgverzekering 2024 regel je al je zorgzaken online.  Ontdek op de website van ZieZo hoeveel je premie zal zijn in het nieuwe jaar.

goedkope-ziezo-zorgverzekering

Zilveren Kruis aanvullende zorgverzekering 2024

vergoeding-zilveren-kruisVanaf 2024 is het opnieuw mogelijk om je extra te verzekeren via een aanvullende zorgverzekering. Er zijn in totaal vijf aanvullende modules verkrijgbaar bij Zilveren Kruis.

Let op dat jongeren tot 29 jaar minder premie betalen per maand.

Niet alle behandelingen worden vergoed vanuit de basis zorgverzekering en daarom zou je een aanvullende verzekering kunnen nemen. Hieronder bespreken wij de belangrijkste vergoedingen van Zilveren Kruis 2024.

Fysiotherapie vergoeding Zilveren Kruis

Een bezoekje aan de fysiotherapeut in 2024 kan zorgen voor extra zorgkosten. Behandelingen kunnen vergoed worden vanuit een aanvullende zorgverzekering Zilveren Kruis. Iedere aanvullende module kent vergoedingen voor de fysiotherapie in 2024. Je kan tot maximaal 36 behandelingen per kalenderjaar vergoed krijgen bij Zilveren Kruis.

Alternatieve geneeswijzen vergoeding 2024

Bij het Zilveren Kruis is het mogelijk om vergoedingen te krijgen voor alternatieve geneeswijzen in 2024. Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding uitsluitend via een aanvullende verzekering. Met de aanvullend 2, 3 en 4 sterren ontvang e ruime alternatie zorg vergoedingen. De vergoeding bij het Zilveren Kruis kan oplopen tot maximaal € 650 per kalenderjaar.

Voordelen Zilveren Kruis

Er zijn tal van redenen waarom de zorgverzekering van Zilveren Kruis past bij veel Nederlanders. Ontdek hieronder een aantal voordelen en feitjes van de zorgverzekeraar.

zilverenkruis-zorgverzekeringen

Zilveren Kruis tandartsverzekering 2024

Een tandartsverzekering van Zilveren Kruis 2024 afsluiten? Ontdek waarom steeds meer Nederlanders overstappen naar ZK en haar tandartsverzekeringen. Met maar liefst 5 verschillende tandartsverzekeringen verzeker jij jezelf in 2024 voor de tandarts en mondhygiënist. Je bent overigens niet verplicht om een aanvullende verzekering voor de tandarts af te sluiten.

Met de Zilveren Kruis tandartsverzekering krijg je vergoedingen voor uiteenlopende behandelingen van je tandarts. Vergoedingen zijn verkrijgbaar vanaf € 250 per kalenderjaar tot maximaal € 1.250. In de vergoedingenoverzicht van Zilveren Kruis kan je precies nagaan waar je recht op hebt. Om erachter te komen of ook jij een tandartsverzekering 2024 moet afsluiten zou je het volgende kunnen doen:

  • Is jouw gebit gezond? Verwacht jij volgend jaar meer of juist minder afspraken bij de tandarts?
  • Raadpleeg je tandarts welke behandelingen er verwacht kunnen worden in 2024
  • Bereken hoeveel kosten je hebt gemaakt voor de tandarts in het afgelopen jaar
  • Is het voordeliger om de kosten zelf te betalen of is een verzekering voordeliger?


Door antwoorden te geven op de hierboven gestelde vragen is het makkelijker te bepalen of een tandartsverzekering noodzakelijk is. Een Zilveren Kruis tandartsverzekering is verkrijgbaar voor slechts enkele euro’s premie per maand. Hoe hoger de vergoedingen hoe meer je uiteindelijk zult gaan betalen aan Zilveren Kruis. 

Zilveren Kruis basisverzekering

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis biedt in 2024 opnieuw drie verschillende basisverzekeringen uit. Bereken je nieuwe zorgpremie voor het basispakket van Zilveren Kruis.

zilverenkruis-basisverzekering

Zorgkosten declareren Zilveren Kruis

Heb je in 2024 zorgkosten gemaakt en wil je deze declareren bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis? Je kan je declaratie indienen via de Zilveren Kruis-app of via Mijn Zilveren Kruis. Een groot voordeel van de zorgverzekering Zilveren Kruis 2024 is dat je jouw vergoeding binnen 3 werkdagen uitbetaald krijgt. Hieronder bespreken wij in het kort hoe je kunt declareren.

Zilveren Kruis-app declaratie

Tegenwoordig kan alles via de Zilveren Kruis-app, dus ook je declaratie indienen. Maak simpelweg een foto van de rekening en stuur deze foto naar het Zilveren Kruis via de app. Je ontvang vervolgens binnen 3 werkdagen je geld op je rekening. Via de app van Zilveren Kruis kan je dus moeiteloos en veilig declareren. 

Via Mijn Zilveren Kruis declareren

Een andere mogelijkheid om je declaratie aan het Zilveren Kruis te doen is via ‘Mijn Zilveren Kruis’. Je dient een scan te maken van de rekening die je hebt ontvangen en deze vervolgens te versturen. Het ouderwets printen en opsturen is niet meer nodig. Ook via de Mijn Zilveren Kruis krijg je je geld binnen maximaal 3 werkdagen op je rekening gestort. Je krijgt tevens inzicht tot actuele zorgverbruik en laatste declaratieoverzichten.

Zorgverzekering Zilveren Kruis vergelijken2024

Het vergelijken van je zorgverzekering is mogelijk vanaf 12 november. Tot die tijd hebben de verzekeraars de tijd om hun nieuwe premies bekend te maken voor 2024. Vanaf dat moment kun jij geheel onafhankelijk je zorgverzekering vergelijken 2024 via vergelijkerzorg.nl. Uiteraard is de Zilveren Kruis zorgverzekering 2024 terug te vinden in onze vergelijking. 

Je kan tot uiterlijk 31 december een andere zorgverzekering kiezen 2024 die wellicht goedkoper of beter is. Je ‘nieuwe’ zorgmaatschappij zal er voor zorgen dat je ‘oude’ zorgpolis wordt stopgezet. Heb jij zelf je zorgverzekering stopgezet? Dan kan je tot uiterlijk 31 januari een andere zorgverzekering regelen. Wil je direct de zorgverzekering van Zilveren Kruis afsluiten? Wij verwijzen je direct door naar de website van de verzekeraar.

4.7/5 - (93 stemmen)