Logo vergelijkzerzorg.nl

Zorgverzekering wijzigingen 2024

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van het basispakket en de zorgverzekeraars bepalen uiteindelijk de maandelijkse premies. Wat er gaat veranderen in 2024 aan je zorgverzekering lees je hier. Wij updaten deze pagina.

wijzigingen

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Wijzigingen 2024 zorgverzekering

Lees de laatste zorgverzekering wijzigingen van 2024 hier. Dagelijks nieuwe blogs en updates rondom de wijzigingen van de zorgverzekering 2024. Ontdek de actuele premies, vergoedingen en wijzigingen per zorgverzekeraar. 

Ieder jaar zijn er wijzigingen die jouw zorgverzekering net even anders maken. Naast de jaarlijkse zorgpremie stijging wordt er ook gesleuteld aan de vergoedingen vanuit het basispakket. Niet de verzekeraar maar de Rijksoverheid bepaalt ieder jaar opnieuw wat er wel en niet vergoed wordt vanuit de basis zorgverzekering. Wij van Vergelijkerzorg.nl begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij zetten alle wijzigingen 2024 zorgverzekering voor je op een rij.

zorgverzekering-2024-wijzigingen

Zorgverzekering 2024

Belangrijkste wijzigingen over je zorgverzekering in 2024.

Zoveel stijgt de premie 2024

Hoeveel gaat de zorgpremie 2024 omhoog? Inmiddels zijn er een flink aantal premies bekend gemaakt. Vanaf 12 november zullen alle prijzen voor komend jaar bekend zijn.

Einde collectieve korting

Per 1 januari 2023 is er een einde gemaakt aan de collectiviteitskorting meer op hun basisverzekering. Door deze wijziging wordt het eenvoudiger te vergelijken. 

Wijziging vergoeding

Ook per 2024 zullen er een aantal vergoedingen verdwijnen uit het basispakket. Welke dat zijn is op dit moment nog niet bekend gemaakt door de Rijksoverheid.

Basisverzekering wijzigingen 2024

De basisverzekering heeft voor 2024 opnieuw een aantal wijzigingen. Ieder jaar ziet het basispakket er iets anders uit dan het voorgaande jaar. Er verdwijnen jaarlijks bepaalde, specifieke vergoedingen en worden er nieuwe toevoegd. De basisverzekering vergoedingen worden bepaald door de Rijksoverheid. De zorgverzekeraars bepalen daarentegen wel hun eigen maandelijkse premies. Voor 2024 staan er opnieuw een aantal wijzigingen op de planning. Tijdens prinsjesdag zal de uiteindelijke dekking van het basispakket bekend gemaakt worden.

Wijzigingen vergoedingen 2024

Het is mogelijk dat vergoedingen van het afgelopen jaar niet meer vergoed worden in 2024. Ieder jaar veranderen er namelijk een aantal zaken aan de vergoedingen. Het is daarom van groot belang als jij specifieke vergoedingen nodig hebt om uit te zoeken of deze ook gewijzigd zijn. Een zorgverzekeraar mag zelf bepalen hoe hoog de vergoedingen zijn vanuit een aanvullende module in 2024. Ontdek de wijzigingen op Vergelijkerzorg.nl en check altijd de vergoedingswijzer van je zorgverzekeraar. 

Zorgverzekeraars veranderen jaarlijks hun aanvullende zorgverzekering. Je gaat per 2024 meer betalen voor je zorgverzekering en in ruil krijg je een hogere vergoeding. Sommige verzekeraars hebben ook vergoedingen lager gemaakt voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen of fysiotherapie.

Aanvullende zorgverzekering wijzigingen

Wil jij je aanvullend verzekeren in 2024? Je gaat een extra maandelijkse premie betalen in ruil voor aanvullende vergoedingen. Het is komend jaar opnieuw niet verplicht om een aanvullende verzekering te hebben. De meeste Nederlanders kiezen er overigens wel voor omdat niet alle behandelingen namelijk worden vergoed vanuit het basispakket. 

Vergoedingen voor de tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapeut of anticonceptie vanaf 21 jaar vallen allemaal buiten de basisverzekering 2024 dekking. Wil jij volgend jaar hier gebruik van maken? Ontdek dan de aanvullende verzekeringen bij je zorgverzekeraar. Tijdens het zorgverzekering vergelijken 2024 kan je op basis van jouw behoeftes verzekeringen en vergoedingen vergelijken. Kijk terug naar het afgelopen jaar om een realistische berekening te maken.

Tandartsverzekering wijzigingen 2024

Naast de wijzigingen van de basisverzekering en aanvullende verzekering verandert er ook dit jaar weer iets aan de tandartsverzekering. In bijna alle gevallen is de zorgverzekering voor de tandarts duurder geworden. Bedenk daarom of het verstandig is om je voor 2024 opnieuw te verzekeren voor de tandarts. In 2024 kan je nog voor een relatief laag bedrag een tandartsverzekering afsluiten. In ruil krijg je vergoedingen voor bijvoorbeeld een controle bij je tandarts. Over het algemeen krijg je controles volledig vergoed in 2024 (100%) en behandelingen tot maximaal 75% vergoed. 

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Uit onze blog:

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
4.7/5 - (48 stemmen)