Logo vergelijkzerzorg.nl

Goedkoopste zorgverzekering 2024

De goedkoopste zorgverzekering van 2024 afsluiten? Een veel gekozen zorgverzekering lage premie is die van zorgverzekeraar FBTO vanaf 131,95 euro per maand met een maximale eigen risico. De goedkoopste zorgverzekering met volledige vrije zorgkeuze (restitutiepolis)? Kies dan zorgverzekeraar AEVITAE vanaf 149,95 euro per maand.

goedkoopste

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Goedkope zorgverzekeringen in 2024

De goedkoopste zorgverzekering van 2024 afsluiten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wanneer je weinig tot geen zorgkosten verwacht in 2024 is het mogelijk om te kiezen voor de goedkoopste. Een beperkte vrije zorgkeuze met wellicht een verhoogd eigen risico zorgt voor een goedkope zorgverzekering in 2024.

Voor het nieuwe jaar is ZieZo de goedkoopste zorgverzekering en tevens de meest gekozen zorgverzekering van onze bezoekers. Voor een relatief lage premie ontvang je alle noodzakelijke zorg in binnen- en buitenland. 

Ontdek hieronder direct meer zorgverzekering met een lage premie in 2024. Wat de goedkoopste zorgverzekering 2024 voor jou is kun je berekenen met behulp van de zorgvergelijker 2024. Ontdek binnen 2-minuten hoeveel jij kunt besparen op je zorgpremie!

zorgverzekering-goedkoop-2024

Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2024

Zoek jij de goedkoopste zorgverzekering van 2024? Dan moeten we eerst een aantal punten bespreken. Er is niet zo maar te zeggen dat dit de ‘goedkoopste’ is of de ‘beste’ zorgverzekering voor 2024. Iedereen is anders en jij hebt andere zorgbehoeften dan je buurman of buurvrouw. Over het algemeen is wel te zeggen dat zogenaamde ‘internetpolissen’ goedkoop zijn. 

Een goedkope zorgverzekering is een verzekering met een lage premie. In 2024 zijn de zorgpremies opnieuw duurder geworden en daarom is de kans aanwezig dat je graag voor 2024 een goedkopere zorgverzekering wilt hebben. Er zijn 2 punten die een zorgverzekering goedkoop maken:

  • Vrije zorgkeuze
  • Eigen risico

 

Hoe meer vrije zorgkeuze je wenst in 2024 hoe duurder de zorgpolis. Wanneer je een beperkte zorgkeuze geen probleem vind omdat je bijvoorbeeld weinig tot geen zorgkosten maakt kan een online zorgverzekering prima voldoen. Het eigen risico is volgend jaar gelijk aan dit jaar, namelijk 385 euro. Het is mogelijk om in stappen van 100 euro het eigen risico te verhogen. Door een vrijwillige eigen risico te nemen in 2024 krijg je extra korting op je nieuwe premie. Dit is niet geschikt voor iedereen want bij onverwachtse kosten dien je een groot gedeelte eerste zelf te betalen. Daarom is het zorgverzekering vergelijken 2024 altijd een must aan het einde van ieder jaar. 

Voordelen goedkoopste zorgverzekering 2024

Wat zijn naast de lage premie in 2024 nog meer de voordelen om te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering? Check hieronder naast de voordelen ook de nadelen om gaan voor de ‘goedkoopste’ zorgverzekering verkrijgbaaring in 2024.

Nadelen goedkoopste zorgverzekering 2024

Goedkope zorgverzekering kiezen

Als we kijken naar de goedkope, budget zorgverzekeringen dan kiezen vaak jongeren, studenten en gezonde mensen hier voor. Wie wil er nou niet een zorgverzekering met lage premie in 2024? Toch vinden wij het belangrijk om te melden dat een goedkope zorgverzekering 2024 niet altijd de beste keuze is. Het is altijd mogelijk dat je onverwachtse kosten gaat maken en dan zijn deze vaak vele malen hoger met een beperkte zorgverzekering.

Stel je kiest een zorgverzekering met beperkte zorgkeuze (budget- of beperkte naturapolis) in 2024. Je krijgt dan een 100% vergoeding bij geselecteerde zorgverleners en gemiddeld vaak 60% bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Wanneer je dus voor een behandeling gaat naar een zorgverlener zonder contract met je zorgverzekeraar ga je 40% van de totale rekening betalen. Is het eigen risico ook van toepassing? Dan komt het eigen risico hier ook nog bovenop. 

Let dus goed op welke zorgveleners zijn gecontracteerd bij je gewenste zorgverzekeraar. Het is makkelijk om dit te controleren door de website van je ziektekostenverzekeraar te bezoeken en even een check doen welke afspraken er zijn gemaakt. Het is ook mogelijk dat je niet bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht kunt voor een behandeling, voor noodzakelijke en acute zorg kan je daarentegen WEL terecht bij alle ziekenhuizen.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Beste zorgverzekering ZieZo 2024

De goedkoopste zorgverzekering van het Zilveren Kruis concern met ruime vergoedingen. ZieZo is voor 2024 als beste zorgverzekering uit de bus gekomen.

Vergoedingen goedkoopste zorgverzekering 2024

Een goedkope zorgverzekering in 2024 vergoed exact hetzelfde als een duurdere basisverzekering. De zorgverzekeraars bepalen namelijk niet wat er vergoed gaat worden in 2024. Ieder jaar bepaald de Rijksoverheid de inhoud van het basispakket. De vergoedingen vanuit de basisverzekering is ieder jaar verschillend. Met de goedkoopste zorgverzekering in 2024 heb je dus net zoveel recht op vergoedingen als een duurdere zorgverzekering. Het grote verschil zit in de vrije zorgkeuze. Met een online, goedkope 2024 zorgverzekering krijg je vaak alleen een volledige vergoeding bij geselecteerde zorgaanbieders. 

Welke zorgverleners je mag bezoeken met de goedkoopste 2024 zorgverzekering is terug te vinden op de site van je zorgverzekeraar. het is heel belangrijk om dit vooraf te hebben uitgezocht zodat je niet voor verassingen komt te staan in 2024. De goedkopere zorgverzekeringen zijn beperkt qua vrijheid en dus dien je hier op te letten. Is jouw zorgverlener niet gecontracteerde dan ga je een bepaald gedeelte zelf moeten betalen. In de praktijk krijg je tot maximaal 75% vergoed van de gemaakte zorgkosten.

Goedkope zorgverzekering tandarts

Tandartskosten zijn in alle gevallen hoog. Een goedkope tandarts bestaat in deze tijden helaas niet meer. Vanuit de basisverzekering heb je geen recht op vergoedingen voor de tandarts. Alleen kinderen en jongeren tot 18 jaar hebben recht op deze vergoeding. Je hebt in 2024 dus twee opties als het gaat om de kosten van de tandarts. Je zou kunnen kiezen om deze kosten volledig zelf te betalen. Een andere optie is om een tandartsverzekering af te sluiten bij je verzekeraar. 

Een tandartsverzekering in 2024 is niet verplicht en kan al voor enkele euro’s premie per maand. De goedkoopste tandartsverzekeringen komen met vergoedingen voor bijvoorbeeld het trekken van een tand of het vullen van gaatjes. Je krijgt dan een vergoeding tot een bepaald bedrag per jaar. In de praktijk krijg je vaak een volledige 100% vergoeding voor controles en tot max. 75% vergoed voor de overige behandelingen.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Zorgverzekeraar Ohra

Zelf kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat in 2024? Dan is Ohra voor jou de beste zorgverzekering. Zorgverzekeraar Ohra biedt namelijk een restitutie zorgverzekering aan in 2024.

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekering 2024

Nu alle premies voor 2024 weer bekend zijn gemaakt is het tijd om te gaan vergelijken. Maar waar moet ik op letten als ik mijn zorgverzekering 2024 vergelijken ga? Er zijn een aantal handige tips die wij je graag meegeven waarmee je de goedkoopste zorgverzekering 2024 of de beste zorgverzekering 2024 eenvoudig kan vinden. Vanaf 12 november kan je alle nieuwe zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. 

Als eerste is het belangrijk om te weten waar je eigenlijk precies voor verzekerd wilt zijn. Dekt het basispakket voldoende aankomend jaar? Of heb je ook aanvullende vergoedingen nodig. Kijk daarom als eerste goed naar je persoonlijke situatie en zorgbehoeften. Je kan bijvoorbeeld even terugkijken naar het afgelopen jaar, welke kosten heb je gemaakt? Komen deze kosten terug in 2024?  Wees eerlijk met jezelf en schrijf of papier waar je voor verzekerd wilt zijn.

Je hebt tot uiterlijk 31 december de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Neem daarom al je tijd voor het vergelijken!

Hoe werkt het vergelijken?

Vergelijkerzorg.nl helpt jou bij het vergelijken en besparen op je zorgverzekering. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste 2024 zorgverzekering is weer enorm. Door te gaan vergelijken kan je besparen op je zorgpremie of krijg je een zorgverzekering die beter bij je past. Wanneer je voor 31 december een nieuwe zorgverzekering hebt gekozen zorgt je ‘nieuwe’ zorgverzekeraar voor het stopzetten van je ‘oude’ polis. Heb jij zelf je huidige zorgverzekering stopgezet? Dan kan je tot uiterlijk 31 januari een nieuwe zorgverzekering kiezen. Op onze site bespreken wij alle voor- en nadelen, vergoedingen en actuele premies per zorgverzekeraar.

Goedkope zorgverzekeringen samenvatting 2024

Er zijn verschillende manieren om een goedkope zorgverzekering 2024 te vinden:

  1. Vergelijk verzekeraars: Gebruik vergelijkingswebsites om verschillende zorgverzekeraars te vergelijken en de goedkoopste optie te vinden.

  2. Kijk naar de dekking: Houd rekening met de hoeveelheid dekking die u nodig heeft en kies vervolgens voor een verzekeraar die deze dekking aanbiedt tegen de laagste prijs.

  3. Overweeg een eigen risico: Het verhogen van uw eigen risico kan de premies verlagen.

  4. Maak gebruik van kortingen: Sommige verzekeraars bieden kortingen aan voor jongeren, gezinnen of mensen die gezond leven.

  5. Kies voor een naturapolis: Deze verzekering biedt minder dekking dan een restitutiepolis, maar is vaak goedkoper.

Let op: goedkoop is niet altijd het beste, vergelijk daarom ook de dekking en de kwaliteit van de zorgverzekeraars voordat u een keuze maakt.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
4.8/5 - (94 stemmen)