Logo vergelijkzerzorg.nl

Combinatiepolis 2025

Een combinatiepolis is een combinatie tussen de natura- en restitutiepolis. Per 2025 zijn er een flink aantal zorgverzekeraars in Nederland die een combinatie zorgverzekering aanbieden. Ontdek hier alles over de combinatiepolis van 2025.

combinatie

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Inhoudsopgave

Wat is een combinatiepolis?

Zoals we hierboven al hebben aangegeven is een combinatiepolis een combinatie tussen de natura- en restitutiepolis. Dat betekent dat sommige zorgsoorten vergoed worden met zorg, zoals bij de natura verzekering, en andere zorgsoorten met een vergoeding, zoals bij de restitutie verzekering.

Een restitutiepolis mag alleen zo genoemd worden alsook niet-gecontracteerde zorg volledig wordt vergoed door de verzekeraar. Door het aanscherpen van de regelgeving door de Nederlandse Zorgautoriteit zijn een aantal restitutiepolissen veranderen in een combinatie zorgverzekering.

Verschillende soorten basisverzekeringen

Voor iedereen vanaf 18 jaar is een basisverzekering in Nederland verplicht. De inhoud van de basisverzekering wordt ieder jaar bepaald door de Rijksoverheid, de inhoud is bij elke verzekeraar gelijk.

Ga je op zoek naar de beste zorgverzekering voor 2025, dan zijn er toch een aantal verschillen waar je rekening mee moet houden. Je kunt kiezen uit verschillende verzekering:

  • Budgetpolis
  • Natura zorgverzekering
  • Combinatiepolis
  • Restitutieverzekering

 

Wat je je moet afvragen bij het afsluiten van een zorgverzekering is of jij een volledige of een beperkte vrije zorgkeuze wilt. Het duurste type zorgverzekering dat je kunt afsluiten is over het algemeen de restitutieverzekering.

Vergoeding combinatiepolis 2025

Ieder jaar maken zorgverzekeraars prijsafspraken met zorgverleners. Als jij kiest voor een zorgverlener die een bepaalde afspraak met jouw zorgverzekering heeft gemaakt, dan krijg je een volledige vergoeding. Ga je naar een zorgverlener die geen contract heeft afgesloten met jouw zorgverzekering, dan zal de zorgverzekering niet het volledige bedrag vergoeden. Over het algemeen betaal je dan 25% zelf. Het is daarom goed om de polisvoorwaarden te raadplegen. Op de website van jouw zorgverzekeraar kun je zien welke zorgaanbieders zijn aangesloten.

Wanneer kan ik overstappen?

Alle zorgpremies voor het aankomende jaar zijn vanaf 12 november bekend. Vanaf dan is het mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken en over te stappen. Dit kun je doen tot uiterlijk 31 december.
Ben je nog niet helemaal zeker welke zorgverzekering het beste bij jou past? Als jij je huidige polis opzegt voor 31 december, dan heb je tot uiterlijk 31 december 2025 de tijd om van zorgverzekering te wisselen.

Polissen vergelijken

Op de website van Vergelijkerzorg.nl kun je vrijblijvend gebruik maken van de zorgverzekering vergelijker. De meeste Nederlanders kiezen voor een reguliere naturaverzekering. Mensen die behoefte hebben aan een vrije zorgkeuze kiezen meestal de duurdere restitutieverzekering. Maar je bent natuurlijk vrij om te kiezen wat jij wilt.

Door je zorgverzekering ieder jaar te vergelijken kan je behoorlijk besparen op je zorgpremie!

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
4.9/5 - (9 stemmen)