Logo vergelijkzerzorg.nl

Basisverzekering 2024

Ieder jaar ziet het basispakket er weer anders uit. Zo veranderen de voorwaarden, maandelijkse premie voor je basisverzekering en de uiteindelijke vergoedingen. Vergelijk daarom je basisverzekering voor 2024 eenvoudig via ons.

basisverzekering

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Basisverzekering kiezen 2024

Basisverzekering 2024 informatie en vergelijken. Per 2024 ziet de basis zorgverzekering er weer anders uit dan het afgelopen jaar. De Rijksoverheid bepaalt immers die inhoud van het basispakket. Per 2024 zullen er vergoedingen bijkomen en verdwijnen er een aantal. Ieder jaar tijdens Prinsjesdag worden de nieuwste basisverzekering wijzigingen bekend gemaakt.

Vanaf 18 jaar is een basisverzekering verplicht in Nederland. Hiermee ben je verzekerd voor de belangrijkste zorg in binnen- en buitenland. Het basispakket is gelijk bij iedere zorgverzekeraar. Toch zijn er ook verschillen te noemen, deze zijn niet gebaseerd op vergoedingen maar op de vrije zorgkeuze die men wenst te krijgen in 2024. Op deze pagina lees je alles over de basis zorgverzekering 2024 en ontdek je de nieuwste premies per zorgverzekeraar.

Basisverzekering vergelijken 2024

Je mag ieder jaar een andere zorgverzekering kiezen als je zou willen. Je bent vrij om in november te overstappen naar een andere polis of verzekeraar als deze beter bij je past. Voor 2024 zijn er tal van redenen te noemen waarom ook jij zou moeten overstappen. De meeste jongeren en studenten kijken vaak alleen naar de premie die zij betalen voor hun basisverzekering 2024. Het is veel slimmer om een vergelijking te maken op basis van jouw zorgbehoefte. De vergoedingen vanuit de basis zorgverzekering 2024 zijn immers gelijk bij alle zorgverzekeraars. Tijdens het vergelijken van je zorgverzekering is het aan te raden om rekening te houden met de vrije zorgkeuze.

Wil jij zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat? Dan is de restitutie zorgverzekering wellicht de beste keuze voor jou. Hecht jij geen waarde aan een vrije zorgkeuze in 2024? Dan zou je kunnen overwegen om een goedkope zorgverzekering te nemen met beperkte zorgkeuze. Er zijn verschillende soorten basisverzekeringen verkrijgbaar in 2024. Hieronder bespreken wij per ’type’ basisverzekering de voor- en nadelen. 

Budgetpolis - internetpolis

Het goedkoopste basispakket wat je kunt kiezen in 2024 is een zogenaamde budgetpolis. Een uitgeklede ‘naturapolis’ met een zeer beperkte zorgkeuze. Je kan in 2024 met een budget zorgverzekering alleen naar ‘geselecteerde’ zorgverleners. Uitsluitend bij deze geselecteerde zorgaanbieders ontvang je een volledige vergoeding in 2024. Alle andere behandelaars worden met max. 75% vergoed. Je gaat dus een gedeelte van de gemaakte zorgkosten zelf betalen. 

Om er achter te komen of een goedkope budget zorgverzekering het beste voor jou is moet je gaan vergelijken. Ontdek als eerste naar welke zorgaanbieders je mag gaan in 2024 voor een behandeling. Hierdoor voorkom je onnodige kosten in 2024 wanneer je naar een andere zorgverlener gaat. Een ander punt waar je rekening mee moet houden met een budget basisverzekering 2024 is dat je al je zorgzaken online dient te regelen. Een declaratie doe je dus bijvoorbeeld alleen via de app of website.

Naturapolis 2024 basisverzekering

De naturapolis is de meest gekozen basisverzekering van de laatste jaren. De meeste Nederlanders hebben op dit moment ook een natura zorgverzekering. Je hebt een beperkte vrije zorgkeuze maar toch meer keuze dan met een internetpolis. In de meeste gevallen krijg je bij aangesloten zorgverleners een 100% vergoeding voor de gemaakte zorgkosten. Heeft je zorgaanbieder geen prijsafspraken? Dan krijg je tot maximaal 80% vergoed in het nieuwe jaar. De overige 20% zijn dan voor eigen rekening. 

Het is daarom van groot belang om altijd uit te zoeken of jou gewenste behandelaar een contract is aangegaan met je zorgverzekeraar. Hierdoor krijg je een volledige vergoeding in 2024 en voorkom je onnodige en onverwachtse zorgkosten. Ontdek hierboven in het overzicht de natura basisverzekering 2024 en de nieuwe zorgpremies. Meer weten over een bepaalde basispolis? Wij verwijzen je direct door.

Restitutie basisverzekering 2024

Zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat? Dan is de restitutie basisverzekering 2024 de beste zorgverzekering voor jou. Volledige vrijheid in 2024 komt wel met een hogere zorgpremie per maand dan een reguliere zorgverzekering. Je zorgverzekeraar gaat je altijd een 100% vergoeding geven ongeacht of er prijsafspraken zijn gemaakt met de verzekeraar. In 2024 is de restitutie basisverzekering wel schaarser aan het worden. Slechts enkele zorgmaatschappijen in Nederland bieden nog een echte pure restitutiepolis aan. 

Het is in de praktijk mogelijk dat je de gemaakte zorgkosten eerst moet betalen aan de zorgverlener. Door deze kosten te declareren aan je zorgverzekeraar krijg je je geld terug. Dit kan voorkomen als je behandelaar niet is gecontracteerd. Benieuwd wat een restitutie basisverzekering 2024 kost? Start met zorgverzekering vergelijken en bereken je persoonlijke basisverzekering premie.

Waarom vergelijken basisverzekering 2024

Het vergelijken van de basisverzekering kan erg belangrijk zijn om de juiste zorgverzekering te kiezen die past bij jouw behoeften. De basisverzekering is een verplichte verzekering voor iedereen in Nederland en biedt dekking voor de meest essentiële zorgkosten. Er zijn echter verschillende zorgverzekeraars die elk hun eigen premie, dekking en voorwaarden aanbieden.

Bij het vergelijken van de basisverzekering is het belangrijk om te letten op de dekking die wordt geboden. Elke zorgverzekeraar heeft namelijk een andere dekking en kan bijvoorbeeld verschillende behandelingen wel of niet vergoeden. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de hoogte van de premie en het eigen risico. Een hoger eigen risico kan bijvoorbeeld een lagere premie betekenen, maar je moet dan wel meer betalen wanneer je zorg nodig hebt.

Basis en aanvullende verzekering vergelijken

Het is ook verstandig om te kijken naar de aanvullende verzekeringen die worden aangeboden. Deze zijn niet verplicht, maar kunnen wel belangrijk zijn als je bijvoorbeeld veel fysiotherapie nodig hebt of gebruik maakt van alternatieve geneeswijzen. Let hierbij ook op de voorwaarden en vergoedingen die worden geboden.

Bij het vergelijken van de basisverzekering is het verstandig om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld online via vergelijkingssites of door contact op te nemen met de zorgverzekeraars zelf. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en de zorgverzekering kiezen die het beste bij jou past.

Het is belangrijk om jaarlijks te kijken of je huidige zorgverzekering nog steeds voldoet aan jouw behoeften en wensen. Door regelmatig te vergelijken en over te stappen naar een andere zorgverzekeraar kun je besparen op de kosten en de beste zorgverzekering vinden die bij jou past.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
wijzigingen
Tim
Zorgverzekering expert

Tim (mede)eigenaar van verschillende websites in de financiële sector. Al ruim 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder ook zorgverzekeringen. Sinds 2013 schrijft hij over zorgverzekering, zorg en gezondheid in Nederland.

Als eerste de nieuwe zorgpremies voor 2024 ontvangen

Meld je aan voor de Gratis Zorgpremie Alert

4.8/5 - (42 stemmen)