Logo vergelijkzerzorg.nl

Friesland zorgverzekering 2025

De Friese zorgverzekeraar heeft voor 2025 opnieuw de Zelf Bewust Polis (goedkoopste) en de Alles Verzorgd Polis. De Friesland zorgverzekering van 2025 vanaf 126,95 euro per maand.

zorgverzekering-friesland

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
135,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Snel antwoord op vragen met dokter Appke
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
135,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Snel antwoord op vragen met dokter Appke
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
Met fysiotherapie
Maximale korting
225,59
Zorgkeuze
ruim
100%, max. 9 behandelingen p/j
  • Snel antwoord op vragen met dokter Appke
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven

Zorgverzekering van De Friesland

De Friesland zorgverzekering in 2025 afsluiten? Ruim 600.000 Nederlanders hebben op dit moment een zorgverzekering bij De Friesland zorgverzekeraar. Voor 2025 zijn er 2 basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. De Friesland zorgverzekering 2025 is een naturapolis met beperkte vrije zorgkeuze. Je ontvangt 100% vergoeding bij aangesloten zorgverleners en maximaal 80%. voor niet-gecontracteerde zorg in 2025. 

Op deze pagina bespreken wij alles over de Friese zorgverzekeraar. Ontdek de Friesland basisverzekering 2025 en de belangrijkste vergoedingen. Tot slot nemen we een kijkje naar de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering van De Friesland. Meer weten? Wij verwijzen je direct door naar de juiste pagina’s op de website van de Friesland. Bekijk de premie 2025 overzicht hier.

Zorgverzekering De Friesland 2025

Benieuwd wat de Friesland 2025 zorgverzekering te bieden heeft? Je bent bij Vergelijkerzorg.nl aan het jusite adres. De Friesland zorgverzekeraar biedt in 2025 weer verschillende zorgverzekeringen aan. Ontdek hieronder de belangrijskte voor- en nadelen van beide basisverzekeringen. 

Zelf Bewust Polis zorgverzekering

De Zelf Bewust Polis zorgverzekering van De Friesland is een zogenaamde ‘internetpolis’ waarbij je je zorgzaken online dient te regelen. Jongeren en studenten vinden het vaak geen probleem om verplicht alle zaken rondom de Vergelijkerzorg.nl af te handelen. Dit kan via de Friesland-app of via de Mijn De Friesland.

Met deze zorgverzekering van Friesland 2025 krijg je een volledige 100% vergoeding bij alle gecontracteerde zorgaanbieders in 2025. Is je zorgverlener niet gecontracteerd? Dan ontvang je maximaal 75% van de gemaakte zorgkosten terug van De Friesland.

Alles Verzorgd Polis De Friesland

De tweede Friesland basisverzekerin 2025 heet Alles Verzorgd Polis. Een naturapolis zorgverzekering met beperkte vrije zorgkeuze. Met deze zorgpolis ben je niet verplicht je zorgzaken online te regelen. Je kan contact opnemen met De Friese zorgverzekeraar via de telefoon, post of via Mijn De Friesland.

Net zoals de Zelf Bewust Polis 2025 krijg je een 100% vergoeding bij aangesloten zorgverleners in 2025. De overige behandelaars worden met maximaal 80% vergoed het aankomende jaar.

Aanvullende zorgverzekering Friesland 2025

Een groot voordeel van de Friesland zorgverzekering 2025 zijn ruime aanvullende vergoedingen. Je kan namelijk kiezen uit maar liefst 8 aanvullende zorgverzekeringen. De Friese zorgverzekeraar geeft je dus de mogelijkheid om extra aanvullende vergoedingen te krijgen in het nieuwe jaar. Kies jij voor de goedkope Friesland Zelf Bewust Polis in 2025? Dan kan je kiezen uit drie aanvullende modules. De Alles Verzorgd Polis 2025 basisverzekering komt met 5 aanvullende modules. Hieronder bekijk je de belangrijkste vergoedingen van de Friesland.

Fysiotherapie vergoeding Friesland

Veel mensen maken gebruik van fysiotherapie behandelingen, bij de Friesland 2025 zorgverzekering zijn er ook ruime vergoedingen verkrijgbaar. In 2025 kun je vanaf 6 tot maar liefst 36 fysio behandelingen vergoed krijgen van de Friesland zorgverzekeraar. Behandelingen bij de fysiotherapeut vallen buiten de basis zorgverzekering dekking. Wanneer je in 2025 toch de fysio wilt bezoeken ben je afhankelijk van een aanvullende zorgverzekering. 

Alternatieve geneeswijzen vergoeding Friesland

De Friesland biedt ook vergoedingen in 2025 voor alternatieve geneeswijzen. Echter is dit niet verkrijgbaar wanneer je kiest voor de Zelf Bewust Polis van De Friesland. Vergoedingen voor alternatieve zorg zijn verkrijgbaar tot max. € 600,- per jaar. Let wel goed op dat je behandelaar prijsafspraken heeft gemaakt met De Friesland zodat je niet zelf ook geen gedeelte van de zorgkosten moet betalen. Bekijk alle alternatieve geneeswijzen vergoedingen van De Friesland en voorwaarden op de site.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Voordelen De Friesland

Friesland tandartsverzekering 2025

Bij de Friese zorgverzekeraar in 2025 zijn er ook vergoedingen voor de tandarts verkrijgbaar. Door een tandartsverzekering toe te voegen aan je Friesland basisverzekering 2025 ontvang je aanvullende vergoedingen. Er zijn 5 tandartsverzekeringen in 2025 verkrijgbaar. Kies jij voor de basisverzekering Zelf Bewust Polis in 2025? Dan heb je de keuze uit twee tandarts modules met een maximale vergoeding € 500,- per jaar.

Verwacht jij extra behandelingen in 2025 bij de tandarts? Dan is een tandartsverzekering van de Friesland onmisbaar. In combinatie met een Alles Verzorgd Polis kun je in 2025 een maximale vergoeding van € 1.000,- per jaar krijgen van De Friesland. De totale vergoeding van de Friesland ligt tussen de 80% – 100% per behandeling.

Is een tandartsverzekering verplicht?

In Nederland is het hebben van een tandartsverzekering niet verplicht. Iedereen is vrij om te beslissen of hij/zij een tandartsverzekering wil afsluiten of niet. Een tandartsverzekering kan wel handig zijn om de kosten van tandheelkundige zorg te dekken, vooral als je regelmatig naar de tandarts gaat en verwacht dat je kosten moet maken in 2025. Het kan echter ook zijn dat het voor je niet de moeite waard is om een tandartsverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld als je zelden naar de tandarts gaat en geen hoge kosten verwacht. Het is aan te raden om de kosten en dekking van verschillende tandartsverzekeringen te vergelijken voordat je een beslissing neemt over het wel of niet afsluiten van een tandartsverzekering bij de Friese zorgverzekeraar.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Bekijk alle vergoedingen

Bekijk op de website van de Friesland alle zorgverzekering vergoedingen en voorwaarden voor 2025.

Zorgverzekering Friesland vergelijken2024

Nu alle zorgpremies voor 2025 weer bekend gemaakt zijn is het tijd om te vergelijken. Je zorgverzekering 2025 vergelijken is zeker aan te raden! Je kan namelijk geld besparen in 2025 op je vaste lasten en dat is in deze dure tijd natuurlijk altijd welkom. Bereken je nieuwe premie voor 2025 met behulp van onze zorgvergelijker. Aan de hand van persoonlijke gegevens en voorkeuren vergelijk je de zorgverzekeringen. 

Vanaf 12 november tot 31 december heb je de tijd om te bepalen of je gaat overstappen van zorgverzekering. Zelf je zorgpolis stopgezet? Dan heb je tot uiterlijk 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering 2025 te kiezen. Voor 31 december overstappen betekent dat je nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgverzekering stopzet. 

Het is belangrijk om zelfstandig een vergelijking te maken om erachter te komen of de Friesland zorgverzekering 2025 het beste bij jou past. Bekijk je zorgkosten van het afgelopen jaar en bereken of een overstap voor jou iets gaat opleveren. Zorgverzekering online biedt jou de mogelijkheid om de Friese zorgverzekeraar onafhankelijk te vergelijken met andere zorgverzekeringen.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
Deel deze pagina
wijzigingen
Tim
Zorgverzekering expert

Tim (mede)eigenaar van verschillende websites in de financiële sector. Al ruim 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder ook zorgverzekeringen. Sinds 2013 schrijft hij over zorgverzekering, zorg en gezondheid in Nederland.

Als eerste de nieuwe zorgpremies voor 2025 ontvangen

Meld je aan voor de Gratis Zorgpremie Alert

4.6/5 - (88 stemmen)