Logo vergelijkzerzorg.nl

Beste zorgverzekering 2024

Zoek jij de beste zorgverzekering 2024? Bekijk dan goed welke zorg jij nodig hebt. 

De beste zorgverzekering voor 2024 is van zorgverzekeraar ZieZo en van OHRA.

beste-zorgverzekering-2024

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

De beste zorgverzekering van 2024

Welke zorgverzekering is het beste voor mij in 2024? Op deze vraag hebben wij niet het antwoord.

Het is belangrijk om eerst uit te zoeken waar jouw ‘beste’ zorgverzekering allemaal aan moet voldoen.

Volledige vrije zorgkeuze belangrijk voor jou? Dan zou je kunnen overwegen om een restitutie zorgverzekering te kiezen.

Een online/internet polis voldoende voor jou? Dan kan je een goedkope zorgverzekering het beste kiezen in 2024.

beste-zorgverzekering-2024

Welke zorgverzekering is het beste?

De beste zorgverzekering van 2024 is opnieuw ZieZo Zilveren Kruis. Uit onderzoek van Zorgverzekering.online zijn onze bezoekers het meeste tevreden met de service en kwaliteit van de ZieZo zorgverzekering. De zorgverzekering is verkrijgbaar vanaf 125,95 euro per maand

De nummer 2 beste zorgverzekering 2024 met volledige vrije zorgkeuze is Ohra. Zorgverzekeraar Ohra is volgens ons eigen onderzoek als beste uit de bus gekomen voor consumenten die een volledige vrije zorgkeuze wensen in 2024. 

Op deze pagina ontdek je alles over de zorgverzekering 2024 en welke het beste is getest. Het is belangrijk te vermelden dat ieder persoon andere behoeften en wensen heeft van haar zorgverzekeraar. Het is dus mogelijk dat een andere zorgverzekering in 2024 beter bij jou past.

Wat is de beste zorgverzekering 2024?

Ieder jaar zoeken veel consumenten de beste zorgverzekering voor het nieuwe jaar. Voor 2024 is wat ons betreft ZieZo de beste zorgverzekering. Een lage zorgpremie gecombineerd met veel aangesloten zorgverleners en voldoende vergoedingen. ZieZo is de goedkope zorgverzekering van Zilveren Kruis. Ben je opzoek naar hoge vergoedingen en ruime zorgkeuze? Dan komt Zilveren Kruis of Ohra als beste uit de test. Zorgverzekeraar Ohra heeft een 100% vrije zorgkeuze in 2024 met haar restitutie zorgverzekering. 

Zorgverzekering met lage zorgpremie

Een zorgverzekering met lage premie is niet altijd de beste zorgverzekering 2024. Wij raden iedere consument aan eerst een duidelijk beeld te krijgen van je eigen persoonlijke situatie. Welke zorg heb ik eigenlijk nodig in 2024? Hoeveel zorgkosten heb ik gemaakt het afgelopen jaar? Is mijn gebit gezond of zal ik aankomend jaar vaker langs de tandarts moeten gaan voor een behandeling? Zorg dat je goed weet welke behandelingen je verwacht in 2024 en hoeveel vergoedingen je daadwerkelijk zult gebruiken. Vervolgens is het simpel om de beste zorgverzekering 2024 te vinden. Kijk daarom niet alleen naar de hoogte van de maandelijke premie.

Verschillende basisverzekeringen

Iedereen in Nederland heeft een eigen zorgverzekering op naam nodig vanaf je 18e verjaardag. Het is verplicht om minimaal een bassiverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar. De inhoud (vergoedingen) worden bepaalt door de Rijksoverheid en niet door de zorgmaatschappij. Je maandelijke zorgpremie verschilt daarentegen wel per verzekeraar. In Nederland kan je kiezen uit de volgende vier basisverzekeringen:

  • Online zorgverzekering (budget)
  • Naturapolis (meest gekozen)
  • Restitutiepolis (vrije zorgkeuze)
  • Combinatiepolis

Beste en goedkoopste zorgverzekering 2024

Jongeren kiezen het vaakste voor de goedkoopste zorgverzekering 2024, ook wel de budgetpolis genoemd. Je krijgt een volledige vergoeding bij geselecteerde zorgaanbieders en als je zorgzaken regel je online of via de app. Het is mogelijk om de goedkoopste verzekering goedkoper te maken via het eigen risico. Let wel op dat je de gemaakte zorgkosten dus eerst zelf moet betalen voordat de zorgverzekeraar begint met vergoeden. Voor studenten, 18 jarige en jongeren is de beste zorgverzekering 2024 vaak een internet polis.

Verwacht jij wel de nodige zorgkosten te maken in 2024? Bekijk dan eens de voordelen van een naturapolis zorgverzekering. Dit is de meest gekozen zorgverzekering en is onder andere verkrijgbaar bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis en De Friese zorgverzekeraar.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Beste zorgverzekering ZieZo 2024

De goedkoopste zorgverzekering van het Zilveren Kruis concern met ruime vergoedingen. ZieZo is voor 2024 als beste zorgverzekering uit de bus gekomen.

Beste aanvullende zorgverzekering 2024

Niet alles valt onder de dekking van het basispakket in 2024. Daarom kiezen veel Nederlanders voor een aanvullende zorgverzekering. Vergoedingen voor behandelingen bij de tandarts, fysiotherapie behandelingen of alternatieve geneeswijzen zijn alleen verkrijgbaar via een aanvullende verzekering. Je gaat een extra premie per maand betalen voor aanvullende vergoedingen. Iedere zorgverzekeaar heeft extra modules met specifieke vergoedingen tot een bepaalde hoogte. 

Je zorgverzekeraar heeft waarschijnlijk meerdere aanvullende pakketten. Hoe kom je erachter welke aanvullende zorgverzekering het beste is? Ook voor deze vraag is het belangrijkste om weer goed naar je eigen situatie te kijken. Zorg ervoor dat je een eerlijke schatting maakt zodat het eenvoudiger is voor jou om ‘de beste zorgverzekering 2024’ te kiezen met aansluitende vergoedingen. 

Het is niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering te hebben in 2024. Twijfel je of het nodig is? Raadpleeg de klantenservice van je zorgverzekeraar een vraag om persoonlijke advies mbt vergoedingen en behandelingen voor 2024.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Beste tandartsverzekering in 2024

In Nederland is de aanvullende tandartsverzekering de meest gekozen aanvullende module. Daar zijn een aantal redenen voor. Behandelingen bij je tandarts zijn duur en vallen niet onder de dekking van het basispakket in 2024. Uitsluitend jongeren en kinderen tot 18 jaar krijgen hier een vergoeding voor. Volwassenen zouden kunnen overwegen om een tandartsverzekering 2024 af te sluiten naast de basisverzekering.

Om te kunnen bepalen welke tandartsverzekering ‘het beste’ is voor jou zou je het volgende kunnen doen. Check je zorgverzekering app om te zien welke behandelingen of vergoedingen je het afgelopen jaar hebt gebruikt voor de tandarts. Zijn deze behandelingen/kosten terugkerend? Raadpleeg eventueel je tandarts en vraag bijvoorbeeld welke ingrepen er in 2024 waarschijnlijk gedaan moeten worden. Hierdoor is het veel makkelijker de beste zorgverzekering en tandartsverzekering 2024 te kiezen voor het nieuwe jaar. 

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Zorgverzekeraar Ohra

Zelf kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat in 2024? Dan is Ohra voor jou de beste zorgverzekering. Zorgverzekeraar Ohra biedt namelijk een restitutie zorgverzekering aan in 2024.

Vergelijk de beste zorgverzekering 2024

Vanaf 12 november is het weer mogelijk om alle zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. We weten inmiddels als geen anders dat het vergelijken van je zorgverzekering ieder jaar weer een must is. Door te vergelijken voorkom je een te hoge zorgpremie of te weinig vergoedingen voor hetzelfde geld. Via Vergelijkerzorg.nl kun je geheel kosteloos, vrijblijvend en onafhankelijk je zorgverzekering vergelijken voor 2024

Als je de televisie en radio commercials mag geloven heeft iedere zorgverzekeraar de beste zorgverzekering 2024. Toch raden wij je aan om zelf even een paar minuten te investeren in het vergelijken van je zorgverzekering. Benut handige tools zoals de zorgvergelijker 2024 of de zorgpremie 2024 overzicht om te starten. Een goede vergelijking is niet alleen naar de zorgpremie te kijken maar bijvoorbeeld het uitzoeken welke zorgverleners zijn gecontracteerd om onverwachtse kosten te voorkomen in 2024. 

Je hebt tot uiterlijk 31 december de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Neem daarom al je tijd voor het vergelijken!

Hoe werkt het vergelijken?

Het vergelijken en overstappen van zorgverzekering is vrij eenvoudig. Zolang jij een duidelijk beeld hebt wat je zoekt en waar je nieuwe zorgverzekering aan moet voldoen kost het je ieder jaar slechts enkele minuten. Richt je uitsluitend op jouw persoonlijke voorkeuren en wensen en let niet alleen op de hoogte van je zorgpremie en of aanbiedingen van de zorgverzekeraar. Start met het vergelijken van de basisverzekering en bepaal het ’type’ basispakket dat je voor 2024 wilt hebben.

Vervolgens zou je moeten kiezen welke hoogte van het eigen risico je aan wilt houden. In 2024 is het minimale eigen risico opnieuw 385 euro zoals voorgaande jaren. Tot slot moet je bepalen of een aanvullende- en tandartsverzekering handig is om af te sluiten. Heb je de beste zorgverzekering 2024 gevonden? Kies je nieuwe zorgverzekering voor 31 december zodat je ‘nieuwe’ zorgverzekeraar je oude polis kan opzetten. 

Vergoedingen Beste zorgverzekering 2024

De vergoedingen van een zorgverzekering variëren afhankelijk van de verzekeraar en het type verzekering. In Nederland is er een basisverzekering die verplicht is, deze vergoedt onder andere medische zorg, ziekenhuisopnamen, huisartsbezoeken en medicijnen. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die extra zorg vergoeden zoals fysiotherapie, tandartsbezoeken en alternatieve geneeswijzen. Het is verstandig om goed te kijken naar de vergoedingen die je nodig hebt en om vergelijkingen te maken tussen verschillende verzekeraars.

Voorbeeld

De vergoedingen van een zorgverzekering kunnen variëren afhankelijk van het type verzekering en de aanvullende verzekeringen die je afsluit. In Nederland vergoedt de basisverzekering van de meeste zorgverzekeraars onder andere:

  • Medische hulp, zoals consulten bij huisartsen, specialisten en ziekenhuisopnames
  • Geneesmiddelen die op recept worden voorgeschreven
  • Behandelingen zoals fysiotherapie, psychologische hulp en verloskundige zorg
  • Vaccinaties en screenings


Aanvullende verzekeringen kunnen bijvoorbeeld vergoedingen bieden voor alternatieve geneeswijzen, orthodontie, fysiotherapie zonder verwijzing, bril of contactlenzen.

Het is belangrijk om te weten dat er ook vergoedingen zijn waarvoor een eigen bijdrage betaald moet worden. Dit hangt af van de verzekeraar en de polis.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
4.8/5 - (91 stemmen)