Logo vergelijkzerzorg.nl

Fysiotherapie vergoeding in 2025

Alleen bij chronische klachten wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Maar ook met chronische klachten kom je niet meteen voor een vergoeding in aanmerking. Veel zorgkiezers kiezen ervoor om voor fysiotherapie een aanvullende verzekering af te sluiten.

fysiotherapie-zorgverzekering

Waarom fysiotherapie zorgverzekering

Fysiotherapie kan helpen bij het tegengaan van klachten bij bewegen. Denk bijvoorbeeld aan je spieren, zenuwen of gewrichten. De fysiotherapeut zal oefeningen voordragen die de beweeglijkheid verbeteren en eventuele pijn zal verminderen. Een fysiotherapeut begeleidt de patiënt intensief.

Vergoeding fysiotherapie in 2025

Zoals eerder genoemd, kun je alleen een vergoeding voor fysiotherapie uit de basisverzekering krijgen bij chronische klachten. In bijlage 1 van het Besluit zorgverzekering is een lijst opgenomen met chronische aandoeningen en ziektes die voldoen aan de eisen om een vergoeding te krijgen voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Na de 20e behandeling wordt alles door de basisverzekering vergoed. Wil je ook een vergoeding krijgen voor de eerste 20 behandelingen, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Aanvullende verzekering fysio

Maak je gebruik van fysiotherapie voor iets wat niet op de lijst van chronische aandoeningen staat en wil je toch in aanmerking komen voor een vergoeding voor fysiotherapie, dan dien je een aanvullende verzekering af te sluiten. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel behandelingen er vergoed worden. Bepaal van tevoren dus goed hoe vaak je gebruik maakt van fysiotherapie.

Ben je benieuwd welke zorgverzekering het beste bij jouw situatie past, dan kun je zorgverzekeringen vergelijken bij Vergelijkerzorg.nl

Klachten voor de fysiotherapeut

Heb je een lichamelijke klacht, dan kun je naar de huisarts of naar de fysiotherapeut. Je kunt altijd rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaan, zonder doorverwijzing van de huisarts. Er zijn verschillende soorten fysiotherapie:

  • Algemene fysiotherapie
  • Sportfysiotherapie
  • Manuele fysiotherapie
  • Bekkenfysiotherapie
  • Kinderfysiotherapie
  • Psychosomatische fysiotherapie

 

Fysiotherapie wordt door veel mensen gebruikt, dit komt doordat fysiotherapie bij veel verschillende klachten aanbevolen wordt. In de basisverzekering zit echter geen vergoeding voor fysiotherapie. Wil je toch aanspraak maken op een vergoeding van de zorgverzekering, dan dien je een aanvullende verzekering af te sluiten. De hoogte van de vergoeding, ligt aan het gekozen pakket. Dit kan dus verschillen. 

Vergelijk zorgverzekeraars en vergoedingen

Om erachter te komen welke zorgverzekering voor fysiotherapie het beste bij jou past in 2025 moet je gaan vergelijken. Dit kan met bijvoorbeeld de zorgvergelijker 2025 van onze website, of je kan op de website van de verzekeraar aan de slag gaan. Vanaf medio november is het weer mogelijk om over te stappen van zorgverzekeraar. Bedenk goed welke vergoedingen jij wenst in 2025 en of je een vrije zorgkeuze zorgverleners belangrijk vind. 

4.7/5 - (35 stemmen)