Logo vergelijkzerzorg.nl

ZZP Zorgverzekering 2025 (collectief)

zorgverzekeringen

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App
zzp-zorgverzekering

Inhoudsopgave

Als zelfstandig ondernemer zijn er verschillende voordelen te behalen, maar als het gaat om het verzekeren van ziektekosten, is dat bijna niet het geval. Net zoals elke Nederlander ben je als zelfstandige verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben. Vanaf 1 januari 2023 mogen er geen kortingen meer worden gegeven op het basispakket.

Voor aanvullende verzekeringen is het nog wel mogelijk om korting te krijgen, en daar maken zorgverzekeraars gebruik van. Maar is het verstandig voor een ZZP’er om te kiezen voor een collectieve zorgverzekering? Hieronder vind je alle informatie over het zorgcollectief 2025.

Zorgpremie niet aftrekbaar

De voornaamste reden dat zzp’ers, MKB’ers en andere ondernemers zoeken naar deze polissen is vaak omdat ze er vanuit gaan dat de kosten voor de zorgverzekering aftrekbaar zijn. Het is helaas niet mogelijk om de premie van 2025 op te geven als ‘zakelijke kosten’. De kosten die gemaakt worden via je zorgverzekering zijn dan ook nooit aftrekbaar. Als je bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt is dit wel afrekbaar.

Collectieve ZZP zorgverzekeringen 2025

Zorgverzekeringen van onder andere het Zilveren Kruis, NN, CZ en ONVZ en Menzis met korting op de aanvullende zorgverzekering in 2025.

Top 5 bete zzp zorgverzekeringen 2025

Bovenstaand vind je een overzicht van de beste zorgverzekeringen voor ZZP’ers. De korting die geldt binnen het collectief is van toepassing op de aanvullende polis en bedraagt maximaal 20%. Daarnaast bieden zorgverzekeraars dit jaar extra diensten aan, zoals een fitcheck of het gebruik van apps. Echter, het is belangrijk om te overwegen of deze diensten echt bij jou passen.

Vergelijk je zorgverzekering

Vergelijk je zorgverzekering 2025 eenvoudig en 100% onafhankelijk met behulp van onze ziektekosten vergelijker. Ontdek binnen 2 minuten hoeveel premie jij gaat betalen als zzp’er aankomend jaar.

Zorgverzekering overstappen 2025

In het afgelopen jaar heeft 6,5% van de Nederlanders gebruik gemaakt van de overstapperiode om van zorgverzekeraar te veranderen. Aan de andere kant is maar liefst 93,5% trouw gebleven aan dezelfde zorgverzekeraar. Er zijn verschillende redenen waarom mensen wel of juist niet de afweging maken om over te stappen. Het is belangrijk om te weten dat je tot 31 januari kunt overstappen, mits je vóór 31 december je oude polis hebt opgezegd.

Kosten ZZP ziektekostenverzekering 2025

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) moet je, net als elke andere volwassene in Nederland, een eigen ziektekostenverzekering hebben. Dit wordt ook wel een zorgverzekering genoemd. In principe voldoet elke beschikbare zorgverzekering, maar het kan voordelig zijn om te profiteren van collectieve kortingen. Hiermee krijg je korting op de premie van zowel de basisverzekering als eventuele aanvullende verzekeringen. Om de beste zorgverzekering voor ZZP’ers te kiezen, is het raadzaam om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je al een goedkope zorgverzekering vinden vanaf € 107,45.

Meestgestelde vragen zorgcollectieven 2025

Ja, nu er enkel korting voor zzp’ers op de aanvullende verzekering gegeven mag worden wordt dit ook gedaan door de verzekeraar. Per 2025 mag je maximaal 20% korting krijgen. Daarnaast zijn er extra diensten verkrijgbaar waaronder vergoedingen voor een ondernemerscoach.

Nee, per 2023 mag er nog alleen korting worden gegeven op de aanvullende zorgverzeering voor zzp’ers in Nederland. De basisverzekering is dus gelijk voor iedereen ongeacht ondernemer of niet. De maximale korting is wettelijk bepaald op 20%.

Wat is een zorgcollectief?

Een zorgcollectief, ook wel een zorgverzekeringcollectief of collectieve zorgverzekering genoemd, is een groep mensen die gezamenlijk een zorgverzekering afsluiten. Het zorgcollectief wordt meestal georganiseerd door een werkgever, vakbond, sportclub, vereniging of andere groepen met gemeenschappelijke belangen.

Het doel van een zorgcollectief is om de zorgverzekering voor de deelnemers voordeliger te maken. Door gezamenlijk in te kopen kunnen er kortingen en speciale afspraken met zorgverzekeraars worden bedongen, waardoor de premie vaak lager uitvalt dan bij individuele verzekeringen. Daarnaast kunnen er extra voordelen of aanvullende dekkingen worden geboden, zoals tandartsverzekeringen, fysiotherapiebehandelingen of alternatieve geneeswijzen.

De deelnemers aan een zorgcollectief kunnen werknemers van een bedrijf zijn, leden van een vereniging of andere groepen die zich bij het collectief hebben aangesloten. Het collectief kan openstaan voor iedereen die tot de doelgroep behoort, maar soms zijn er ook specifieke voorwaarden, zoals een bepaald minimumaantal deelnemers.

Het is belangrijk om op te merken dat de exacte voordelen en voorwaarden van een zorgcollectief kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke overeenkomst tussen het collectief en de zorgverzekeraar. Het is altijd verstandig om de voorwaarden en dekkingen zorgvuldig te vergelijken voordat je besluit deel te nemen aan een zorgcollectief.

4.9/5 - (14 stemmen)