Logo vergelijkzerzorg.nl

Vergoedingen 2024

Vergoedingen overzicht zorgverzekering 2024. Ontdek hier de meest gekozen vergoedingen vanuit een aanvullende zorgverzekering. Ontdek de vergoedingen per zorgverzekeraar en vergelijk de premies.

zorgverzekeringen

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
 • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
 • Inclusief Dokter op Zak App

Inhoudsopgave

Basisverzekering vergoeding 2024

De basisverzekering in Nederland is een verplichte ziektekostenverzekering die iedereen moet hebben. Deze verzekering vergoedt een groot deel van de ziektekosten, zoals huisartsbezoek, ziekenhuisopnamen, medicijnen en behandelingen die worden vergoed door de overheid. Er zijn echter ook zaken die niet worden vergoed, zoals alternatieve geneeswijzen, cosmetische ingrepen en sommige soorten fysiotherapie.

Is een basisverzekering verplicht?

Ja, in Nederland is het verplicht om een basisverzekering af te sluiten voor de zorgkosten. Dit geldt voor iedereen die in Nederland woont of werkt, ongeacht of men in dienst is of zelfstandig ondernemer. Het is verplicht om een verzekering af te sluiten bij een verzekeraar die aangesloten is bij het Zorgverzekeringskantoor. Er zijn wel uitzonderingen, zoals personen die in aanmerking komen voor de zorgtoeslag.

Aanvullende verzekering vergoeding 2024

Een aanvullende zorgverzekering 2024 is een verzekering die bovenop de basisverzekering wordt afgesloten en vergoedt vaak de kosten voor zorg die niet vergoed worden door de basisverzekering. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

 • fysiotherapie
 • tandartsverzekering
 • bril en contactlenzen
 • vergoeding voor alternatieve geneeswijzen
 • vergoeding voor extra dagen in het ziekenhuis na een verblijf op de verpleegafdeling
 • vergoeding voor bepaalde medicijnen die niet vergoed worden door de basisverzekering.


Houd er rekening mee dat de vergoedingen 2024 en dekking van aanvullende verzekeringen kunnen variëren tussen verzekeraars en verzekeringspakketten. Er zijn aanvullende verzekeringen met verschillende niveau van dekking zoals budget, standaard en top. het is daarom belangrijk om de polisvoorwaarden goed te lezen en te vergelijken alvorens een aanvullende verzekering af te sluiten.

Is een aavullende verzekering verplicht?

Nee, een aanvullende verzekering is niet verplicht in Nederland. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is vrijwillig en hangt af van persoonlijke keuze en de behoefte aan extra vergoedingen. Het afsluiten van een aanvullende verzekering kan wel handig zijn als men bijvoorbeeld regelmatig fysiotherapie nodig heeft of regelmatig naar de tandarts gaat, omdat deze kosten dan vergoed worden. Houd er wel rekening mee dat als men een aanvullende verzekering afsluit, men ook hier premies voor betaald.

Tandartsverzekering vergoeding 2024

Een tandartsverzekering 2024 is een aanvullende verzekering die vergoedingen biedt voor tandheelkundige zorg, zoals controles, behandelingen en reparaties aan gebit, tanden en kiezen. De vergoedingen en dekking van een tandartsverzekering kunnen variëren tussen verzekeraars en verzekeringspakketten.

De vergoedingen van tandartsverzekeringen kunnen onder andere omvatten:

 • vergoeding voor tandartsbezoeken, zoals controles, reinigingen en behandelingen.
 • vergoeding voor reparaties aan tanden en kiezen, zoals vullingen, wortelkanaalbehandelingen en kronen.
 • vergoeding voor orthodontische behandelingen, zoals beugels.
 • vergoeding voor tandprothetische behandelingen, zoals brugwerk en kunstgebitten.


Houd er rekening mee dat sommige verzekeraars een eigen risico hanteren, een verplicht eigen bijdrage of een maximum vergoeding, dus het is belangrijk om de polisvoorwaarden goed te lezen en te vergelijken voordat men een tandartsverzekering afsluit.

Is een tandartsverzekering verplicht?

Nee, een tandartsverzekering is in Nederland niet verplicht. Het afsluiten van een tandartsverzekering is vrijwillig en hangt af van persoonlijke keuze en de behoefte aan vergoedingen voor tandheelkundige zorg. Houd er wel rekening mee dat tandheelkundige zorg niet altijd door de basisverzekering wordt vergoed, dus het afsluiten van een tandartsverzekering kan handig zijn als men regelmatig naar de tandarts gaat of als men een grotere behoefte heeft aan tandheelkundige zorg.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Uitgelicht

Zorgverzekeraar ZieZo en Zilveren kruis zijn onze top 2 meest gekozen zorgverzekeringen.

Goedkoopste zorgverzekering
van Zilveren Kruis

108,25

Eigen risico € 385,-

Ruime vergoedingen en keuze vrijheid zorgverleners in 2024

116,95

Eigen risico € 385,-

Goedkope vrije zorgkeuze
zorgverzekering 2024

135,95

Eigen risico € 385,-

8,2 (1432) reviews

Veel aangesloten zorgverleners en ruime vergoedingen in 2024.

113,25

Eigen risico € 385,-

7,9 (3920) reviews

Combinatieverzekering tussen natura- en restitutiepolis in 2024.

116,00

Eigen risico € 385,-

8,7 (1237) reviews

ASR zorgverzekering is de nieuwe naam van Ditzo in 2024.

117,50

Eigen risico € 385,-

Welke vergoedingen in 2024

Zorgverzekeringen bieden verschillende vergoedingen voor medische zorgkosten, afhankelijk van de dekking en voorwaarden van de specifieke zorgverzekering. Hieronder staan enkele veel voorkomende vergoedingen die zorgverzekeringen kunnen bieden:

 1. Basisverzekering 2024: Elke inwoner van Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De basisverzekering dekt de kosten van noodzakelijke medische zorg, zoals huisartsbezoeken, ziekenhuisopnames, medicijnen en medisch specialistische zorg. Het eigen risico geldt voor de basisverzekering, dit betekent dat je een deel van de zorgkosten zelf moet betalen voordat de verzekering begint te vergoeden.

 2. Aanvullende verzekering 2024: Naast de basisverzekering kunnen zorgverzekeraars ook aanvullende verzekeringen aanbieden voor extra dekking. Aanvullende verzekeringen bieden bijvoorbeeld extra dekking voor tandheelkunde, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en brillen en lenzen. Let op dat de vergoedingen voor aanvullende verzekeringen per verzekeraar kunnen verschillen.

 3. Tandartsverzekering 2024: Een tandartsverzekering biedt vergoedingen voor tandheelkundige zorg, zoals controlebezoeken, gaatjes vullen en het plaatsen van kronen en bruggen. Tandartsverzekeringen kunnen ook de kosten van orthodontie (beugels) vergoeden, maar let op dat de vergoedingen voor orthodontie vaak beperkt zijn.

 4. Buitenlandse zorg: Als je in het buitenland medische zorg nodig hebt, kan een zorgverzekering een vergoeding bieden voor de kosten van deze zorg. Dit kan bijvoorbeeld de kosten van medische behandelingen en repatriëring naar Nederland omvatten.

 5. Geestelijke gezondheidszorg: Zorgverzekeringen bieden ook vergoedingen voor geestelijke gezondheidszorg, zoals psychologische behandelingen en therapieën. Let op dat er vaak een eigen risico geldt voor deze zorg.

Het is belangrijk om te onthouden dat de vergoedingen voor zorgverzekeringen kunnen verschillen per verzekeraar en dat het daarom belangrijk is om zorgvuldig te vergelijken voordat je een verzekering afsluit. Het vergelijken van de vergoedingen voor verschillende verzekeringen kan je helpen de verzekering te vinden die het beste bij jouw individuele behoeften past.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Meer informatie en onderwerpen

4.8/5 - (45 stemmen)