Logo vergelijkzerzorg.nl

Menzis zorgverzekering 2025

De zorgverzekering van Menzis, (Basis) Voordelig, Vrij, Restitutie zijn in 2025 verkrijgbaar vanaf € 122,75.

menzis-zorgverzekeringen

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Inhoudsopgave

Zorgverzekeringen Menzis 2025

Menzis zorgverzekering in 2025 kiezen? Zoek niet verder en bekijk hier alle laatste updates omtrent de zorgverzekering 2025 van Menzis.

Aankomend jaar heeft Menzis 3 verschillende zorgverzekeringen in het assortiment: Menzis Basis Voordelig, Menzis Basis en Menzis Basis Vrij.

Zorgverzekering van Menzis 2025

Per 2025 heeft Menzis opnieuw 3 zorgverzekeringen verkrijgbaar. Het gaat om een naturapolis (Menzis Basis Voordelig
en Menzis Basis) en een restitutiepolis (Menzis Basis Vrij). Hoe meer vrije zorgkeuze jij wenst hoe meer je zult gaan betalen in 2025 voor de zorgverzekering van Menzis. Een zorgverzekering bij Menzis is verkrijgbaar vanaf 140,25 per maand met een minimale eigen risico van 385 euro.

Menzis basisverzekering 2025

Vanaf je 18e jaar ben je in Nederland verplicht om een basisverzekering op naam te hebben. Voorheen was je verzekerd voor de zorgverzekering van een van je ouders. De Menzis basisverzekering 2025 is voor iedereen verkrijgbaar want er geld altijd een acceptatieplicht voor het basispakket. Iedereen is dus welkom om in 2025 een zorgverzekering bij zorgverzekeraar Menzis af te sluiten. Maar welke basisverzekering past nou het beste bij mij?

Om hier antwoord op te vinden hebben wij de Menzis basisverzekeringen voor 2025 uitgelicht. Ontdek dus binnen no -time wat de voor- en nadelen zijn van de aangeboden verzekeringen van Menzis. Wil je meer weten over de polis? Wil je de polisvoorwaarden lezen van Menzis of juist reviews/beoordelingen lezen van de zorgverzekeraar? Wij verwijzen je door naar Menzis om je premie te berekenen en om je nieuwe zorgverzekering aan te vragen.

Menzis Basis Voordelig

De goedkoopste zorgverzekering van Menzis in 2025 is de Menzis Basis Voordelig. Het gaat om een natura zorgverzekering met beperkte vrije zorgkeuze. Je ontvangt een volledige (100%) vergoeding bij aangesloten zorgverleners. Heeft je aanbieder geen contract? Dan vergoed zorgverzekeraar Menzis in 2025 maximaal 65 procent van de gemaakte kosten. Het is verstandig om eerst uit te zoeken of jouw zorgverlener een overeenkomst heeft met de verzekeraar.

Menzis Basis

De Menzis Basis is een zorgverzekering in 2025 die niet veel verschilt met de Basis Voordelig. Het enige verschil is de vergoeding die je krijgt voor niet-gecontracteerde zorg. De Menzis Basis zorgverzekering in 2025 geeft je namelijk een 70 procent vergoeding. Aangesloten zorgverleners worden gewoon volledig vergoed in het nieuwe jaar. De Menzis Basis 2025 is ook een naturapolis met beperkte vrije zorgkeuze. 

Menzis Basis Vrij

Een volledige vrije zorgkeuze gewenst in 2025? Dan zou een restitutiepolis van Menzis een optie kunnen zijn. Hiermee krijg je namelijk altijd een volledige vergoeding voor de gemaakte zorgkosten. De verzekeraar kijkt dus niet of er prijsafspraken zijn gemaakt met jouw gewenste zorgverlener. Hier ga je uiteindelijk wel meer premie voor betalen in 2025. De Menzis Basis Vrij is een restitutie zorgverzekering met vrije zorgkeuze

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Bereken je premie!

Bereken je persoonlijke Menzis premie voor 2025 op de website van de verzekeraar. Wij verwijzen je door om direct je Menzis premie te berekenen.

Aanvullende zorgverzekering Menzis

Wil je extra verzekerd zijn in 2025 bij zorgverzekeraar Menzis? Dan kan je overwegen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Er zijn in totaal 6 aanvullende zorgverzekeringen verkrijgbaar in 2025 bij verzekeraar Menzis. Maar liefst 86% van de consumenten kiest voor een aanvullende verzekering van Menzis. Daarmee krijgt je ook vergoedingen voor fysiotherapie, voetzorg of anticonceptie.

Je bent niet verplicht om je aanvullend te verzekeren. Het basispakket 2025 is enkel een verplichte verzekering in Nederland. Toch zou het handig zijn als je bijvoorbeeld extra zorgkosten verwacht in 2025. Let goed op de voorwaarden als je een aanvullende Menzis zorgverzekering 2025 gaat kiezen. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden! 

Menzis Fysiotherapie vergoeding 2025

Zorgverzekeraar Menzis biedt ruime vergoedingen voor fysio behandelingen in 2025. In ieder aanvullende verzekering zit hier namelijk een vergoeding in. Met bijvoorbeeld de goedkoopste module ExtraVerzorgd 1 voor enkele euro’s per maand heb je al recht op 6 fysiotherapie behandelingen. Heb je niet voldoende aan 6 behandelingen in 2025? Menzis biedt in haar ExtraVerzorgd 3 pakket maximaal 20 fysiotherapie bahdenlingen.

Menzis alternatieve geneeswijzen 2025

Wil je gebruik maken van alternatieve geneeswijzen in 2025? Bij Menzis zit je dan ook aan het jusite adres. Voor deze behandelingen krijg je geen vergoeding vanuit je basis verzekering. Je bent dus afhankelijk van vergoedingen vanuit een aanvullende zorgverzekering van Menzis.

Met de ExtraVerzorgd 2 aanvullende verzekering heb je recht op maximaal € 300 per jaar voor alternatieve zorg. Niet voldoende? Een hogere vergoeding is verkrijgbaar in het ExtraVerzorgd 3 pakket tot maximaal € 500 per jaar.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
wijzigingen
Tim
Zorgverzekering expert

Tim (mede)eigenaar van verschillende websites in de financiële sector. Al ruim 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder ook zorgverzekeringen. Sinds 2013 schrijft hij over zorgverzekering, zorg en gezondheid in Nederland.

Als eerste de nieuwe zorgpremies voor 2025 ontvangen

Meld je aan voor de Gratis Zorgpremie Alert

4.6/5 - (90 stemmen)