Logo vergelijkzerzorg.nl

Zorgverzekering 2025

Je zorgverzekering in 2025 vergelijken? Ontdek de wijzigingen, premies en vergoedingen van de zorgverzekering van 2025 hier. Vanaf medio november is het weer mogelijk om te overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2025.

zorgverzekeringen

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

De zorgverzekering van 2025

Inhoudsopgave

Vanaf 2025 gaat je zorgverzekering er weer op een aantal punten anders uitzien. Naast een hogere premie voor je zorgverzekering 2025 gaat er ook het een en ander veranderen aan de vergoedingen. Ieder jaar bepaalt de rijksoverheid de totale inhoud van de basisverzekering. Ieder jaar verdwijnen dus een aantal specifieke vergoedingen uit het basispakket en worden er nieuwe vergoedingen toegevoegd. 

Vergelijkerzorg.nl helpt je op deze pagina met de nieuwste zorgverzekering wijzigingen en updates. Wij blijven het gehele jaar deze pagina updaten met actualiteiten rondom de zorgverzekering 2025. Onze redactie blijft tevens wekelijks nieuwe blogs toevoegen met informatie over zorgverzekeringen, vergoedingen en aandoeningen. 

Bekijk hier de actuele zorgverzekeringen.

Basisverzekering zorgverzekering 2025

Benieuwd of een andere basis zorgverzekering 2025 beter bij je past? Misschien is jouw persoonlijke situatie gewijzigd en heb je meer of juist minder vergoedingen nodig in het aankomende jaar. Per 2025 ziet het basispakket er net even weer anders uit dan het voorgaande jaar. De overheid bepaalt ieder jaar opnieuw de inhoud van de basisverzekering. Voor 2025 gaan er een aantal vergoedingen verdwijnen uit de basispolis en zullen nieuwe vergoedingen worden toegevoegd. 

Een eigen basisverzekering op naam is verplicht vanaf je 18e verjaardag. Je hebt de keuze uit vier verschillende soorten basisverzekeringen in 2025. Het gaat om de volgende opties:

  • Budgetpolis
  • Naturapolis
  • Restitutiepolis
  • Combinatiepolis


Qua inhoud zijn de hierboven genoemde basispakketten precies hetzelfde. De verschillen zit hem in de vrije zorgkeuze. Wil jij volledig zelf kunnen bepalen naar welke zorgverlener je gaat zonder te hoeven kijken of er prijsafspraken zijn gemaakt? Dan is een restitutie zorgverzekering wellicht de beste keuze voor jou. Een beperkte zorgverzekering komt daarentegen met een lage zorgpremie per maand maar er is dus geen of nauwelijks vrije keuze.

Verschillende basis zorgverzekeringen in 2025

Niet de zorgverzekeraar maar de Rijksoverheid bepaalt uiteindelijk wat je vergoed gaat krijgen in de basis zorgverzekering 2025. De meeste consumenten kiezen voor een naturapolis basisverzekering en vinden het oke om niet een volledige vrije zorgkeuze te hebben in 2025. 

Het is belangrijk voor je een zorgverzekering 2025 kiezen gaat om te achterhalen welke zorgaanbieders zijn gecontracteerd. Dut kun je doen door enkele minuten te investeren door de website van je zorgverzekeraar te bezoeken. Hier kun je precies nagaan welke zorgverleners prijsafspraken hebben gemaakt en waar je in 2025 dus een volledige vergoeding gaat krijgen voor je behandeling(en). 

Aanvullende zorgverzekering 2025

Naast vergoedingen vanuit de basis zorgverzekering 2025 zijn er aanvullende modules verkrijgbaar. Niet alle behandelingen/zorgkosten worden namelijk vergoed vanuit de basispolis. In 2025 zijn er opnieuw enorm veel aanvullende zorgverzekeringen verkrijgbaar. Iedere zorgverzekeraar in Nederland biedt wel een aanvullende pakket aan. Je moet denken aan vergoedingen voor fysiotherapie, alternatieve zorg en anticonceptiva. 

Het is belangrijk om na te gaan of een aanvullende zorgverzekering 2025 echt nodig is. Je gaat iedere maand namelijk een extra premie betalen bovenop je zorgpremie voor de basisverzekering 2025. Bereken daarom of het niet voordeliger om bepaalde zorgkosten zelf te betalen aankomend jaar. Kijk terug naar het afgelopen jaar om te zien hoeveel zorgkosten je hebt gemaakt en welke vergoed waren via een aanvullende verzekering. Vervolgens kan je beter inschatten of een aanvullende zorgverzekering 2025 nodig is of niet. 

Heb ik een aanvullende zorgverzekering nodig?

Sommige mensen hebben zeker een aanvullende zorgverzekering 2025 nodig. Bepaalde behandelingen vallen nou eenmaal buiten de dekking van het basispakket in 2025. Het is mogelijk om de behandelingen dan volledig zelf te betalen maar vaak is het voordeliger om je hier voor te laten verzekeren. Of dit voor jou ook het geval is kunnen wij niet met zekerheid zeggen. Raadpleeg eventueel je behandelaar, zorgverzekeraar of onze zorgvergelijker 2025 om een berekening te maken. De zorgverzekering 2025 kan je tot en met 31 december nog vergelijken.

Zorgverzekering voor de tandarts 2025

Vanuit de zorgverzekering 2025 krijg je geen vergoedingen voor de tandarts. Die tijden dat je nog standaard verzekerd was voor tandheelkundige zorg behoort tot een verre verleden. Jongeren en kinderen tot 18 jaar krijgen alleen nog een vergoeding voor de tandarts vanuit de 2025 basis zorgverzekering. Volwassenen hebben de keuze om een tandartsverzekering te kiezen naast hun basispolis of de kosten voor tandartsbehandelingen zelf te bekostigen. 

Alle zorgverzekeraars bieden wel een zorgverzekering 2025 voor de tandarts aan. Vaak zijn deze polissen al verkrijgbaar voor enkele euro’s per maand. Je krijgt dan bijvoorbeeld een volledige vergoeding voor controle afspraken bij de tandarts (2 keer per jaar). Behandelingen zoals het trekken van een kies of gaatjes vullen worden dan vaak vergoed tot maximaal 75% van de rekening. De overige 25% zijn dan voor eigen rekening. Er zijn ook uitgebreide tandartsverzekeringen met vergoedingen die oplopen tot ver boven de 1000 euro per kalenderjaar maar de premies zijn ook vaak erg hoog. 

Is een tandartsverzekering verplicht?

Nee, je bent in 2025 niet verplicht om een zorgverzekering voor de tandarts te hebben. Alleen de basis zorgverzekering in Nederland is verplicht vanaf 18 jaar. Aanvullende zorgverzekerinen waaronder die voor de tandarts zijn zoals de naam al zegt aanvullend en niet verplicht. In Nederland kiezen ruim 90% van de consumenten echter er juist wel voor om een tandartsverzekerin 2025 te hebben. Kosten die voortkomen uit een tandartsbehandeling zijn namelijk prijzig. 

Vergelijk zorgverzekering 2025

Het is voor veel mensen vanzelfsprekend om de zorgverzekering te vergelijken aan het einde van ieder jaar. Naast alle wijzigingen aan je zorgverzekering gaat de maandelijkse premie ook omhoog per 2025. Door een complete vergelijking te maken van de zorgverzekeringen kun je besparen. Zorgverzekeraars in Nederland hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om hun nieuwe premies bekend te maken. Vanaf die datum is het mogelijk om de zorgverzekering te vergelijken op Vergelijkzorg.nl. 

Met behulp van enige persoonlijke gegevens kun je de zorgverzekeringen 2025 met elkaar vergelijken. Denk aan vergoedingen, hoogte van het eigen risico en veel gekozen zorgverzekering vergoedingen. Vervolgens heb je tot uiterlijk 31 december de tijd om een andere zorgverzekering te kiezen voor 2025. Een andere mogelijkheid is om je huidige zorgverzekering stop te zetten zodat je tot eind januari de mogelijkheid hebt om een zorgverzekering te kiezen die beter bij je past. 

Hoe werkt Vergelijkerzorg.nl

Het is mogelijk om een zorgverzekering 2025 te kiezen die beter bij je past via onze site. Wij bespreken namelijk de belangrijkste zaken per zorgverzekering en per zorgverzekeraar. Hierdoor weet je vrij vlot wat desbetreffende zorgpolis jou te bieden heeft. Vergelijkerzorg.nl is onafhankelijk en ontvangen een eenmalige vergoeding van de verzekeraar als jij via ons gaat overstappen. Wij hebben geen voorkeur naar welke nieuwe zorgverzekeraar je gaat overstappen. Wij zijn 100% onafhankelijk en onze website heeft uitsluitend het doel om de zorgverzekeringen te presenteren. 

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
wijzigingen
Tim
Zorgverzekering expert

Tim (mede)eigenaar van verschillende websites in de financiële sector. Al ruim 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder ook zorgverzekeringen. Sinds 2013 schrijft hij over zorgverzekering, zorg en gezondheid in Nederland.

Als eerste de nieuwe zorgpremies voor 2025 ontvangen

Meld je aan voor de Gratis Zorgpremie Alert

4.9/5 - (62 stemmen)