Logo vergelijkzerzorg.nl

Zorg en Zekerheid zorgverzekering 2025

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in 2025: Zorg Gemak Polis, Zorg Zeker Polis en de combinatiepolis Zorg Vrij Polis.

De zorgverzekering van Zorg en Zekerheid in 2025 is verkrijgbaar vanaf € 112,65 euro per maand.

zorgverzekeraar-zorg-en-zekerheid

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
236,27
Zorgkeuze
ruim
Extra korting bij jaarbetaling
 • Declaraties snel uitbetaald
 • Veel aanvullende verzekeringen mogelijk
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
236,27
Zorgkeuze
ruim
Extra korting bij jaarbetaling
 • Declaraties snel uitbetaald
 • Veel aanvullende verzekeringen mogelijk

Inhoudsopgave

Zorgverzekering 2025 van Zorg en Zekerheid

Zorgverzekering bij  Zorg en Zekerheid afsluiten voor 2025? Ontdek hier de nieuwe premie 2025 van Zorg en Zekerheid.

Alle vergoedingen en alle voor- en nadelen van de verzekeraar in het nieuwe jaar.

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid 2025

Zorg en Zekerheid is een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Zorg en Zekerheid biedt een breed scala aan zorgverzekeringen en is daarmee een van de meest populaire zorgverzekeraars in Nederland. Op deze pagina bespreken wij de zorgverzekering 2025 van Zorg en Zekerheid. Ontdek de nieuwste premie overzicht van de verzekeraar. Benieuwd hoeveel de Zorg en Zekerheid basisverzekering 2025 jou gaat kosten per maand? Bereken hier je premie.

Zorgverzekering van Zorg en Zekerheid 2025

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is opgericht met de missie om mensen in staat te stellen betaalbare zorg te krijgen. Om dit te bereiken biedt Zorg en Zekerheid in 2025 een breed scala aan zorgverzekeringen, waaronder basis-, aanvullende en tandartsverzekeringen. De verzekeringen bieden een breed scala aan vergoedingen, waaronder vergoedingen voor behandelingen, medicijnen, fysiotherapie, kraamzorg en orthodontie.

Daarnaast biedt Zorg en Zekerheid ook een aantal andere diensten, waaronder advies over medische zorg, hulp bij het vinden van een arts of ziekenhuis, en hulp bij het regelen van aanvullende verzekeringen. Het bedrijf biedt ook een aantal aanvullende verzekeringen, waaronder een reisverzekering, een ongevallenverzekering, een ziekteregeling en een aanvullende ziektekostenverzekering.

Zorg en Zekerheid is al meer dan tien jaar actief in de branche en heeft een uitstekende reputatie. Het bedrijf biedt een uitstekende service, met een grote mate van flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Meer over Zorg en Zekerheid 2025

Zorg en Zekerheid 2025 zorgverzekering is gericht op het verstrekken van goede, betaalbare zorg en is voortdurend opzoek naar manieren om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Zo heeft het bedrijf een aantal initiatieven ondernomen, zoals het invoeren van digitale facturering, het verstrekken van betere informatie over verzekeringen, en het verbeteren van de klantenservice.

Kortom, Zorg en Zekerheid is een van de meest populaire zorgverzekeraars in Nederland. Het bedrijf biedt een breed scala aan verzekeringen en diensten en heeft een uitstekende reputatie. Als je op zoek bent naar een betrouwbare, betaalbare zorgverzekering, is Zorg en Zekerheid een goede optie.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Zorg en Zekerheid premie berekenen

Bereken hier je persoonlijke premie voor 2025 bij de verzekeraar. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid zorgverzekering goedkoper maken? Bereken je premie met een verhoogd eigen risico.

Basisverzekering 2025 Zorg en Zekerheid

Met de Zorg Gemak Polis van Zorg en Zekerheid kun je gemakkelijk online je zorgverzekering afsluiten. De polis heeft een lage premie van € 130,65 per maand met een eigen risico van € 385,-. Je bent verzekerd bij gecontracteerde zorgverleners met 100% vergoeding en bij niet-gecontracteerde zorgverleners met 70% vergoeding, met uitzondering van wijkverpleging dat 75% vergoed wordt.

De Zorg Zeker Polis biedt meer zekerheid door een hogere vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners. De premie bedraagt € 139,95 per maand en het eigen risico € 385,-. Er is hierbij een vergoeding van 100% bij gecontracteerde zorgverleners en 80% bij niet-gecontracteerde zorgverleners, met uitzondering van wijkverpleging dat 75% vergoed wordt.

De Zorg Vrij Polis is een combinatiepolis waarmee je het meeste keuzevrijheid biedt. De premie bedraagt € 147,45 per maand en het eigen risico € 385,-. Alle zorgverleners worden hierbij 100% vergoed, met uitzondering van GGZ en wijkverpleging. Je bent dus verzekerd van een hoge vergoeding bij alle zorgverleners en hebt geen wachttijden.

Met de drie 2025 zorgverzekeringen van Zorg en Zekerheid heb je voor elk wat wils. Of je nu kiest voor gemak, zekerheid of meeste keuzevrijheid, je bent altijd verzekerd van de beste zorg. Kies de polis die het beste bij je past en profiteer van alle voordelen.

Vergoedingen Zorg en Zekerheid:

Brillen en lenzen

Bij Zorg en Zekerheid worden brillen en lenzen in 2025 gedeeltelijk vergoed uit de basisverzekering. Er is een vergoeding voor maximaal € 150,- per jaar per verzekerde. De vergoeding geldt voor de aanschaf van een montuur en enkelvoudige of multifocale brillenglazen, contactlenzen of premiumlenzen, zonnebril, prisma bril en x-lenzen.

De vergoeding geldt ook voor kinderen van 0-18 jaar. De vergoeding voor kinderen bedraagt maximaal € 200,- per jaar per kind.

Onder de vergoeding vallen niet de onderzoeken van de ogen, lenzenvloeistof, brillenkoker en andere accessoires, onderhoud en reparatie.

Als je een aanvullende verzekering hebt bij Zorg en Zekerheid krijg je bovenop de basisvergoedingen een extra vergoeding voor brillen en lenzen. De aanvullende verzekeringen bieden een ruimere dekking dan de basisverzekering. De aanvullende verzekeringen bieden vergoeding van meer monturen, een ruimer assortiment brillenglazen en lenzen en bieden vaak ook een vergoeding voor onderzoek van de ogen.

Kortom, als je een verzekering hebt bij Zorg en Zekerheid krijg je een vergoeding voor brillen en lenzen uit de basisverzekering. Met een aanvullende verzekering krijg je bovenop de basisvergoedingen extra vergoedingen voor brillen en lenzen.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Bezoek Zorg en Zekerheid

Vraag de Zorg en Zekerheid zorgverzekering van 2025 direct aan bij de verzekeraar.

Tandarts en mondhygiënist

Zorg en Zekerheid in 2025 biedt uitgebreide vergoedingen voor zorg die wordt verleend door een tandarts, mondhygiënist of kaakchirurg. De vergoedingen vallen onder de aanvullende verzekeringen. Er worden vooral controles, mondhygiëne, vullingen, trekken van tanden en kiezen, verdovingen, kronen, bruggen, wortelkanaalbehandelingen, tandvleesbehandelingen, beugelbehandelingen, behandeling van kaak- en kauwklachten, knarsplaat, mondbeschermers, plaatjes en een eigen bijdrage voor een kunstgebit of een kunstgebit op implantaten vergoed.

Hierbij worden gemiste afspraken, vervanging of reparatie van apparatuur door onzorgvuldig gebruik, meerdimensionale kaakfoto’s, facturen van een tandtechnicus, orthodontie: beugelchip in uitneembare beugels en het bespreken van de gegevens en bleken van tanden en kiezen niet vergoed.

Het is daarom verstandig om vooraf naar uw aanvullende verzekering te kijken. Zo weet u precies wat er wel en niet vergoed wordt door Zorg en Zekerheid. Op de website van Zorg en Zekerheid kunt u meer informatie vinden over de vergoedingen en wat er precies vergoed wordt.

Fysiotherapie onder 18 jaar niet chronisch

Voor kinderen onder de 18 jaar vergoedt Zorg en Zekerheid fysiotherapie bij niet chronische aandoeningen. Bijvoorbeeld bij klachten die veroorzaakt worden door een ongeval. Denk bijvoorbeeld aan ernstige whiplash of een gebroken arm. De prestaties voor kinderen onder de 18 jaar zijn:

 • Fysiotherapie
 • Manuele therapie
 • Oedeemtherapie
 • Psychosomatische fysiotherapie
 • BekkenfysiotherapieFysiotherapie voor mensen met
 • ouderdomsziekten

 

De behandelingen worden vergoed volgens de basisverzekering. De kosten voor de behandelingen worden vergoed tot de hoogte van het landelijk gemiddelde tarief.
Verder is het belangrijk om te weten dat er voor kinderen onder de 18 jaar geen eigen bijdrage (eigen risico) geldt. Dat betekent dat je geen eigen bijdrage betaalt bij een zorgverlener.

In sommige gevallen is het mogelijk dat een fysiotherapeut een verwijzing nodig heeft van de huisarts. Als je een verwijzing hebt, krijg je bij Zorg en Zekerheid veel meer behandelingen vergoed.

Kortom, als je kinderen onder de 18 jaar heeft, kun je bij Zorg en Zekerheid een aanvullende verzekering afsluiten voor fysiotherapie bij niet chronische aandoeningen. Dit kan een grote financiële vrijheid geven aan jou en je gezin.

Alternatieve geneeswijzen 2025

De zorgverzekering van Zorg en Zekerheid biedt vergoedingen voor een aantal alternatieve behandelingen en geneesmiddelen. Deze vergoedingen zijn afhankelijk van de gekozen zorgverzekering. Er zijn echter ook behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid.

Het is daarom belangrijk om goed na te gaan wat wel en niet wordt vergoed door uw zorgverzekering. Neem contact op met Zorg en Zekerheid als u meer informatie wilt over de vergoedingen voor alternatieve zorg.

Ziekenhuiszorg

Vergoedingen voor ziekenhuiszorg bij Zorg en Zekerheid

Bij Zorg en Zekerheid kunnen verzekerden rekenen op een goede vergoeding voor ziekenhuiszorg. De vergoedingen zijn afhankelijk van het soort zorg dat je nodig hebt. Er kunnen verschillende soorten zorg vergoed worden, zoals consulten bij een medisch specialist, onderzoeken, verpleging, operaties, en meer. Ook voor cardiologie, oogheelkunde, radiologie, dermatologie, anesthesiologie, cardiothoracale chirurgie, gastro-enterologie, gynaecologie, heelkunde, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, klinische biologie, klinische genetica, klinische geriatrie, medische microbiologie, neurochirurgie, neurologie, nucleaire geneeskunde, orthopedie, otorinolaryngologie, pathologie, plastische chirurgie, pneumologie, psychiatrie, radiotherapie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde, spoedeisende geneeskunde, stralingsgeneeskunde en urologie wordt vergoed.

Helaas worden sommige behandelingen niet vergoed door Zorg en Zekerheid. Deze behandelingen zijn: behandeling tegen snurken, besnijdenis door geloofsovertuiging, experimentele behandelingen die nog niet wetenschappelijk zijn bewezen, plastische chirurgie van alleen een cosmetisch doel, sterilisatie of een hersteloperatie daarvan en vierde en volgende IVF behandelingen.

Het is belangrijk om goed te weten wat er vergoed wordt en wat niet. Daarom is het aan te raden om de polisvoorwaarden en de voorwaarden van de zorgverzekeraar goed door te lezen zodat je precies weet welke zorg vergoed wordt. Zo kun je je goed voorbereiden op de eventuele kosten van je zorg en hier op een goede manier op anticiperen.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Bezoek Zorg en Zekerheid

Vraag de Zorg en Zekerheid zorgverzekering van 2025 direct aan bij de verzekeraar.

Geneesmiddelen Zorg en Zekerheid

De vergoeding van geneesmiddelen door Zorg en Zekerheid
Bij Zorg en Zekerheid krijgt u vergoeding voor geneesmiddelen die op de lijst met voorkeursgeneesmiddelen staan. Deze lijst vindt u in het Reglement Farmaceutische Zorg. U krijgt vergoeding voor geneesmiddelen met een andere werkzame stof dan de geneesmiddelen die op de lijst met voorkeursgeneesmiddelen staan. Daarnaast krijgt u vergoeding voor de dienstverlening van de apotheek (terhandstelling).

Welke kosten valt onder het eigen risico bij geneesmiddelen?

Voor geneesmiddelen die op de lijst met voorkeursgeneesmiddelen staan, valt de kosten niet onder het eigen risico. Voor geneesmiddelen met een andere werkzame stof dan de geneesmiddelen die op de lijst met voorkeursgeneesmiddelen staan, vallen de kosten wel onder het eigen risico. Ook de kosten voor de dienstverlening van de apotheek (terhandstelling) vallen onder het eigen risico.

Soms betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. De apotheek kan u over de hoogte van de eigen bijdrage informeren.
Zorg en Zekerheid vergoedt geneesmiddelen die op de lijst met voorkeursgeneesmiddelen staan. Voor geneesmiddelen met een andere werkzame stof dan de geneesmiddelen die op de lijst met voorkeursgeneesmiddelen staan, vallen de kosten onder het eigen risico. Ook de kosten voor de dienstverlening van de apotheek (terhandstelling) vallen onder het eigen risico. Soms betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. De apotheek kan u over de hoogte van de eigen bijdrage informeren.

Psychologische zorg vanaf 18 jaar

Als u bij Zorg en Zekerheid verzekerd bent, krijgt u uit de basisverzekering voor psychologische zorg vanaf 18 jaar 100% vergoeding. Vanuit de basisverzekering is er vergoeding voor de behandeling van niet-complexe en complexe psychische stoornissen. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.

Er worden verschillende vormen van psychologische zorg vergoed zoals gz-psycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog, zelfstandig gevestigd psychiater of psychotherapeut, psychiatrisch ziekenhuis en GGZ-instelling. Er wordt echter geen vergoeding gegeven voor aanpassingsstoornissen, burn-out en overspannenheid, cursussen en trainingen, mindfulness, opvoeding, problemen op het werk, relatieproblemen en rouwverwerking.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Meer weten over de verzekeraar?

Stel al je vragen aan de klantenservice van Zorg en Zekerheid. Persoonlijk advies en direct je nieuwe zorgverzekering 2025 aanvragen.

Vergelijk zorgverzekering Zorg en Zekerheid

Het vergelijken van zorgverzekeringen is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je de juiste dekking en premie vindt die bij jouw behoeften passen. Hier zijn enkele tips om een zorgverzekering het beste te vergelijken:

 1. Verzamel informatie: Verzamel relevante informatie over verschillende zorgverzekeraars en hun polissen. Dit omvat de dekking van de basisverzekering, aanvullende verzekeringen, premies, eigen risico, vergoedingen en andere belangrijke aspecten.

 2. Identificeer je behoeften: Maak een lijst van jouw specifieke behoeften en wensen met betrekking tot zorg, zoals medicijnkosten, tandheelkunde, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, enzovoort. Dit helpt je bij het selecteren van een verzekering die aansluit bij jouw individuele situatie.

 3. Vergelijk dekking: Controleer de dekking van de basisverzekering en vergelijk deze tussen verschillende verzekeraars. Let op zaken zoals vergoedingen voor huisartsbezoeken, specialistische zorg, medicijnen, ziekenhuisopnames en andere belangrijke medische diensten.

 4. Bekijk aanvullende verzekeringen: Als je aanvullende dekking wilt, vergelijk dan de verschillende aanvullende verzekeringen die beschikbaar zijn. Controleer welke kosten worden gedekt en in hoeverre de vergoedingen aansluiten bij jouw behoeften. Let ook op eventuele wachttijden voor specifieke behandelingen.

 5. Controleer het eigen risico: Overweeg het eigen risico dat je bereid bent te dragen. Een hoger eigen risico kan leiden tot lagere premies, maar betekent ook dat je meer kosten zelf moet betalen voordat de verzekering begint te vergoeden.

 6. Lees reviews: Zoek naar online reviews en ervaringen van klanten met verschillende verzekeraars. Dit kan je helpen een beeld te krijgen van de kwaliteit van de dienstverlening, klanttevredenheid en de afhandeling van declaraties.

 7. Gebruik vergelijkingswebsites: Maak gebruik van betrouwbare vergelijkingswebsites voor zorgverzekeringen. Deze websites bieden vaak handige tools waarmee je verzekeringen kunt vergelijken op basis van jouw behoeften en budget.

 8. Neem contact op: Als je nog vragen hebt of meer informatie nodig hebt, neem dan contact op met de verzekeraars waarin je geïnteresseerd bent. De klantenservice kan je helpen bij het beantwoorden van specifieke vragen en het verstrekken van aanvullende informatie.

Door deze stappen te volgen en grondig te vergelijken, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een zorgverzekering die het beste past bij jouw behoeften en budget.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
Deel deze pagina
wijzigingen
Tim
Zorgverzekering expert

Tim (mede)eigenaar van verschillende websites in de financiële sector. Al ruim 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder ook zorgverzekeringen. Sinds 2013 schrijft hij over zorgverzekering, zorg en gezondheid in Nederland.

Als eerste de nieuwe zorgpremies voor 2025 ontvangen

Meld je aan voor de Gratis Zorgpremie Alert

4.7/5 - (49 stemmen)