Logo vergelijkzerzorg.nl

Univé zorgverzekering 2025

Zorgverzekeraar Univé biedt in 2025 de volgende 4 basisverzekeringen aan: Zorg Select, Zorg Basis, Zorg Geregeld en de Univé Zorg Vrij. Verkrijgbaar vanaf €122,95 per maand.

unive-zorgverzekering

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
Zorg Select
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
Zorg Select
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid
Met fysiotherapie
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
100%, max. 4 behandelingen p/j
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid

Inhoudsopgave

Zorgverzekeringen van Univé in 2025

Zorgverzekering van Univé in 2025 afsluiten? Ontdek de nieuwe zorgpremie van zorgverzekeraar Univé. De premie is opnieuw met enkele euro’s per maand verhoogd. In 2025 blijft de zorgverzekering van Univé een veel gekozen ziektekostenverzekering.

Zorgverzekeraar Univé 2025

Univé is opgericht in 1894 en is een van de oudste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Het bedrijf begon als een coöperatie van boeren en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van het land. Univé biedt een breed scala aan verzekeringen aan, waaronder de Univé zorgverzekering 2025 , autoverzekeringen, inboedelverzekeringen en reisverzekeringen. Op deze pagina bespreken wij de Univé zorgverzekering 2025 premies en vergoedingen.

Zorgverzekering Univé 2025

Wat betreft zorgverzekeringen, biedt Unive een aantal verschillende opties aan. Ze hebben bijvoorbeeld een basisverzekering, die de verplichte dekking biedt die door de Nederlandse overheid wordt vereist. Daarnaast bieden ze ook een aantal aanvullende verzekeringen aan, zoals een tandartsverzekering of fysiotherapieverzekering.

Een van de belangrijkste verschillen tussen Unive en andere verzekeringsmaatschappijen is hun focus op de regio. Unive richt zich voornamelijk op verzekeringen voor inwoners van Noord-Nederland, en heeft daarom een goede kennis van de specifieke zorgbehoeften in die regio. Bovendien heeft Unive een groot aantal zorgverleners in hun netwerk, waardoor verzekerden toegang hebben tot een breed scala aan zorgaanbieders.

Voordelen van Univé

Unive heeft ook een aantal unieke voordelen voor haar verzekerden, zoals de mogelijkheid om online een afspraak te maken bij een zorgverlener en de mogelijkheid om e-consulten te hebben met een arts.

In de afgelopen jaren heeft Unive zich ook gericht op het verbeteren van de digitale ervaring voor haar verzekerden. Zo hebben ze bijvoorbeeld een handige app ontwikkeld waarmee verzekerden snel en gemakkelijk hun verzekeringen kunnen beheren.

In het algemeen is Unive een solide verzekeringsmaatschappij met een rijke historie en een focus op de specifieke zorgbehoeften van inwoners van Noord-Nederland. Ze bieden een breed scala aan verzekeringen aan, waaronder zorgverzekeringen, en beschikken over een groot aantal zorgverleners in hun netwerk. Bovendien heeft Unive een aantal unieke voordelen voor haar verzekerden, zoals de mogelijkheid om online afspraken te maken en e-consulten te hebben met een arts.

Een andere belangrijke dienst die Unive aanbiedt is de Unive Zorgkeuzehulp. Dit is een online tool waarmee verzekerden hun zorgverzekering kunnen vergelijken en aanpassen aan hun persoonlijke situatie en wensen. Hierdoor kunnen verzekerden er zeker van zijn dat ze de juiste verzekering hebben voor hun specifieke zorgbehoeften.

Unive is ook actief betrokken bij de gemeenschap en heeft een aantal initiatieven opgezet om te helpen bij het verbeteren van de gezondheid en welzijn van de inwoners van Noord-Nederland. Zo hebben ze bijvoorbeeld een programma opgezet om kinderen te helpen met het ontwikkelen van gezonde levensstijlen en hebben ze ook initiatieven opgezet om ouderen te helpen bij het blijven wonen in hun eigen huis.

Samenvatting Univé zorgverzekering 2025

In samenvatting, Unive is een verzekeringsmaatschappij met een rijke historie en een focus op de specifieke zorgbehoeften van inwoners van Noord-Nederland. Ze bieden een breed scala aan verzekeringen aan, waaronder zorgverzekeringen, en beschikken over een groot aantal zorgverleners in hun netwerk. Bovendien hebben ze een aantal unieke voordelen voor hun verzekerden, zoals de Unive Zorgkeuzehulp en de mogelijkheid om online afspraken te maken en e-consulten te hebben met een arts. En hebben ze ook initiatieven opgezet om te helpen bij het verbeteren van de gezondheid en welzijn van de inwoners van Noord-Nederland.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Bereken je Univé premie

Ontdek hoeveel jij moet betalen voor een Univé zorgverzekering in 2025. Bereken je persoonlijke zorgpremie en ontdek de voordelen.

Univé basisverzekering 2025

De basisverzekering van Univé in 2025 is een verplichte zorgverzekering die ervoor zorgt dat u verzekerd bent voor de belangrijkste zorg. Zoals u waarschijnlijk al weet, is het in Nederland verplicht om een basisverzekering te hebben, en Univé biedt een uitstekende optie voor die verplichte dekking.

De basisverzekering van Univé begint bij € 127,45 per maand in 2025, en biedt vergoeding voor een aantal belangrijke zorgvergoedingen. Hieronder volgt een overzicht van wat er precies in de basisverzekering zit:

Univé vergoedingen 2025

In het vergoedingenoverzicht van Univé op de website zelf staat aangegeven welke zorg verzekerd is. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor deze zorg, tenzij u gebruik maakt van een zorgverlener die buiten het netwerk van Univé valt. Echter, de vergoedingen die u krijgt, zijn afhankelijk van de door u gekozen basisverzekering en de zorgverlener die u kiest.

Voor een aantal zorgsoorten uit de basisverzekering betaalt u het verplicht eigen risico van €385 zelf. Dit is het bedrag dat u zelf betaalt voordat de verzekering in gaat.
Eigen risico geldt niet voor onder andere zorg door uw huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg, verpleging en verzorging (wijkverpleging), het stoppen-met-rokenprogramma en voorkeursgeneesmiddelen. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor deze zorg, ongeacht uw eigen risico.

Soms is er voor zorg een eigen bijdrage of een maximale vergoeding. Dit betekent dat u een deel van de kosten zelf betaalt. De eigen bijdrage of maximale vergoeding is afhankelijk van de door u gekozen basisverzekering en de zorgverlener die u kiest. U kunt deze informatie vinden in het vergoedingenoverzicht van Univé.

Het is belangrijk om te weten dat Univé drie verschillende basisverzekeringen aanbiedt, elk met hun eigen vergoedingen en eigen risico’s. Het is aanbevolen om de vergoedingen en eigen risico’s van elke verzekering te vergelijken voordat u een beslissing neemt om te zorgen dat u de verzekering kiest die het beste aansluit bij uw zorgbehoeften en budget.

Dus Univé biedt drie verschillende basisverzekeringen met eigen vergoedingen en eigen risico’s. Het verplicht eigen risico is €385, maar u kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico om uw premie te verlagen. Sommige zorgsoorten zijn niet onderworpen aan eigen risico zoals huisartsenzorg, verloskundige zorg en kraamzorg. Soms is er voor bepaalde zorg een eigen bijdrage of maximale vergoeding waar u zelf een deel van de kosten betaald.

Voedgingen van Univé in 2025

Hieronder bespreken wij in het kort welke vergoedingen verkrijgbaar zijn bij zorgverzekeraar Univé in 2025. Vergoedingen vanuit het basispakket zijn vastgesteld door de rijksoverheid, de Univé vergoedingen en voorwaarden van de aanvullende vergoedingen zijn van de verzekeraar zelf.

1. Huisarts vergoeding 2025

Univé 2025 zorgverzekering biedt vergoeding voor bezoeken aan de huisarts, zowel voor reguliere bezoeken als voor spoedeisende hulp. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor een bezoek aan de huisarts, tenzij u gebruik maakt van een huisarts die buiten het netwerk van Univé valt.

2. Medicijnen
 vergoedingen 2025

Univé biedt vergoeding voor de meeste medicijnen die u nodig heeft, inclusief geneesmiddelen die u op recept krijgt van uw arts. Er zijn echter wel een aantal medicijnen die niet worden vergoed, zoals bepaalde alternatieve geneesmiddelen of medicijnen die u zonder recept koopt.

3. Ziekenhuiszorg
 vergoeding

De Zorgverzekering 2025 van Univé biedt vergoeding voor ziekenhuiszorg, inclusief opname, behandelingen en onderzoeken. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor een opname in het ziekenhuis, tenzij u gebruik maakt van een ziekenhuis dat buiten het netwerk van Univé valt (niet-gecontracteerd). Op de website van Univé kan je precies zien welke ziekenhuizen zijn aangesloten wanneer je kiest voor een zorgverzekering van Univé in 2025.

4. Spoedeisende hulp

Zorgverzekeraar Univé biedt vergoeding voor spoedeisende hulp, waaronder bezoeken aan de eerste hulp en ambulancevervoer. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor spoedeisende hulp, tenzij u gebruik maakt van een zorgverlener die buiten het netwerk van Univé valt.

5. Tandartszorg (tot 18 jaar)

De Univé zorgverzekering 2025 biedt vergoeding voor tandartszorg voor kinderen tot 18 jaar. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor reguliere tandartsbezoeken en behandelingen voor uw kinderen, tenzij u gebruik maakt van een tandarts die buiten het netwerk van Univé valt.

6. Psychologische zorg (vanaf 18 jaar)

Zorgverzekeraar Univé biedt vergoeding voor psychologische zorg voor volwassenen vanaf 18 jaar. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor bezoeken aan een psycholoog of therapeut, tenzij u gebruik maakt van een zorgverlener die buiten het netwerk van Univé valt.

7. Verloskundige zorg

De zorgverzekering van Univé in 2025 biedt vergoeding voor verloskundige zorg, waaronder prenatale controles, bevalling en kraamzorg. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor verloskundige zorg, tenzij u gebruik maakt van een verloskundige of kraamverzorgende die buiten het netwerk van Univé valt.
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Bekijk alle vergoedingen

Ontdek op de website van verzekeraar Univé welke vergoedingen er verkrijgbaar zijn in 2025.

Univé basisverzekeringen 2025

Het is belangrijk op te merken dat de basisverzekering van Univé in 2025 als een basisdekking werkt, dus er zijn bepaalde zorgdiensten die niet worden vergoed. Dit omvat bijvoorbeeld bepaalde alternatieve geneeswijzen, cosmetische chirurgie en sommige geneesmiddelen.

Samenvattend bied de basisverzekering van Univé een uitstekende dekking voor een aantal belangrijke zorgdiensten, zoals huisarts, medicijnen, ziekenhuiszorg, spoedeisende hulp, tandartszorg voor kinderen, psychologische zorg voor volwassenen, en verloskundige zorg. Het heeft een maandelijks tarief van €127,45 in 2025 en heeft een netwerk van zorgverleners waarmee verzekerden toegang hebben tot een breed scala aan zorgaanbieders. Het is echter wel belangrijk om te weten dat er bepaalde zorgdiensten zijn die niet worden vergoed.

Basisverzekering varianten bij Univé (2024)

De Univé Zorg Geregeld polis is een van de basisverzekeringen van Univé die is ontworpen om uw zorg goed geregeld te houden. Univé heeft afspraken gemaakt met veel zorgverleners bij u in de buurt, waaronder ziekenhuizen, specialisten en verloskundigen. Hierdoor heeft u toegang tot een breed scala aan zorgaanbieders in uw regio. Huisartsenzorg, zoals een consult, wordt altijd vergoed en tegen een voordelige premie.

De Univé Zorg Vrij polis biedt een optimale vrijheid. Het maakt niet uit of de zorgverlener een contract heeft met Univé, zolang de zorgverlener maar voldoet aan de eisen die in de verzekeringsvoorwaarden staan. Hier betaalt u wel iets meer premie voor, maar in de meeste gevallen krijgt u de nota volledig vergoed. Onredelijk hoge bedragen worden niet vergoed.

Univé biedt ook een aantal aanvullende verzekeringen aan die u kunt afsluiten om uw dekking aan te vullen. Deze aanvullende verzekeringen kunnen bijvoorbeeld vergoeding bieden voor fysiotherapie, tandartszorg, of zorg in het buitenland. Deze aanvullende verzekeringen zijn optioneel en kunnen uw premie verhogen, maar kunnen u wel helpen om een bredere dekking te krijgen voor uw specifieke zorgbehoeften.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar

Bezoek zorgverzekeraar Univé

Bereken je premie, ontdek alle vergoedingen en voorwaarden van zorgverzekeraar Univé.

Aanvullende zorgverzekeringen 2025

Univé biedt drie aanvullende verzekeringen aan, namelijk de Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en de Aanvullend Best. De kosten voor deze verzekeringen variëren van €11,00 per maand voor Aanvullend Goed, €28,00 per maand voor Aanvullend Beter tot €41,00 per maand voor Aanvullend Best.

De Aanvullend Goed verzekering biedt vergoeding voor alternatieve geneeswijzen tot €200,- per jaar met een max. van €40,- per dag. Aanvullend Best biedt vergoeding voor alternatieve geneeswijzen tot €500,- per jaar met een max. van €40,- per dag.

Daarnaast biedt Aanvullend Best volledige vergoeding voor de eigen bijdrage kraamzorg, terwijl Aanvullend Goed geen vergoeding biedt voor de eigen bijdrage kraamzorg.

Het is belangrijk om te weten dat deze verzekeringen aanvullend zijn op uw basisverzekering. Dit betekent dat u al een basisverzekering moet hebben afgesloten voordat u een van deze verzekeringen kunt afsluiten.

Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar
wijzigingen
Tim
Zorgverzekering expert

Tim (mede)eigenaar van verschillende websites in de financiële sector. Al ruim 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder ook zorgverzekeringen. Sinds 2013 schrijft hij over zorgverzekering, zorg en gezondheid in Nederland.

Als eerste de nieuwe zorgpremies voor 2025 ontvangen

Meld je aan voor de Gratis Zorgpremie Alert

4.8/5 - (37 stemmen)