Logo vergelijkzerzorg.nl

Buitenland zorg (spoedeisend) in 2023

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat veel mensen weer richting het buitenland gaan voor een welverdiende vakantie. Je bent dan vanuit de basisverzekering verzekerd voor spoedeisende medische kosten. Dit geldt ook als je voor studie of werk naar het buitenland gaat.

De vergoeding is tot aan het Nederlandse marktconforme tarief. Dit zijn de tarieven die bij Nederlandse zorgaanbieders gebruikelijk zijn.

Als de medische kosten in het buitenland voor een bepaalde behandeling of bepaalde zorg hoger liggen dan in Nederland, bijvoorbeeld in een privé kliniek, dan moet je zelf het resterende deel betalen. 

Aanvullende verzekering

Het is mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor spoedeisende zorg in het buitenland. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld twee keer het marktconforme tarief vergoedt te krijgen. Vaak is dat al voldoende. Er zijn ook verzekeringen die alle spoedeisende medische kosten in het buitenland vergoeden zonder limiet.

Het is ook mogelijk om in plaats van een aanvullende verzekering een reisverzekering af te sluiten die geneeskundige kosten vergoedt. 

Dekking voor wintersport

Ga je op wintersport, dan kan het zijn dat niet alle medische kosten die voortkomen uit risicovolle activiteiten (zoals wintersport) worden vergoedt door de basisverzekering. Soms ook niet door een aanvullende verzekering met dekking voor spoedeisende hulp in het buitenland. 

Voor een volledige dekking bij bijvoorbeeld een ski-ongeluk heb je vaak een reisverzekering nodig met een speciale wintersportmodule. 

Zorgverzekering kiezen

Het is in Nederland verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Daar bovenop kan je kiezen om nog een aanvullende zorgverzekering te nemen. Hierdoor ben je verzekerd voor kosten die buiten de vergoeding vallen van het basispakket. Het is mogelijk dat je te maken krijgt met het eigen risico als je aanspraak gaat maken op een vergoeding vanuit het basispakket. Ieder jaar is het mogelijk om een overstap te maken van zorgverzekeraar en de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Met behulp van onze vergelijker kan je de zorgverzekeraars met elkaar vergelijken om een betere keuze te maken.

 

5/5 - (2 stemmen)
Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Deel deze pagina via:
Meer nieuws en artikelen