Welke zorgverzekeraar geeft de meeste korting?

Benieuwd welke zorgverzekeraar je de meeste korting geeft? Het is mogelijk om korting te krijgen op je zorgverzekering, dit kan namelijk aantrekkelijk zijn. In dit artikel bespreken wij de zorgverzekeringen waar je de meeste kortingen kunt krijgen voor het nieuwe jaar.

Korting krijgen op je zorgverzekering kan op de volgende drie mogelijkheden:

 • Verhoogd eigen risico
 • Jaarbetaling zorgpremie 2024
 • Collectiviteit


Check hieronder direct welke zorgverzekeringen per 2024 je extra korting geven.

Verhoogd eigen risico

Korting op je zorgverzekering via het eigen risico? Ja dat is mogelijk. Het verplichte eigen risico in 2024 is opnieuw minimaal 385 euro. Dit bedrag is gelijk voor iedereen vanaf 18 jaar met een eigen zorgverzekering.

Je kan er voor kiezen (vrijwillig) om het eigen risico te verhogen in stappen van 100 euro tot maximaal 885 euro. Je gaat dan de gemaakte zorgkosten eerst zelf betalen voordat je zorgverzekeraar begint met vergoeden.

Jongeren, studenten en gezonde mensen kiezen het vaakste voor een verhoogd eigen risico omdat ze weinig tot geen zorgkosten maken of verwachten in 2024.

#VerzekeraarJaarkorting
1Salland€ 300,-
2Zorg en Zekerheid€ 300,-
3Ohra€ 249,96,-

Via Vergelijkerzorg.nl vergelijk je alle zorgverzekeringen met het maximale eigen risico.

Niet altijd de beste keuze

Het is niet voor iedereen slim om zomaar het eigen risico te verhogen naar het maximale. Bedenk goed of je onverwachtse zorgkosten wel kunt betalen. Je krijgt namelijk pas een vergoeding van je zorgverzekeraar zodra het eigen risico verbruikt is. 

Stel je hebt het afgelopen jaar weinig tot geen zorgkosten gemaakt en ook geen eigen risico betaald. Dan zou je kunnen overwegen om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal 885 euro.

Maak jij wel de nodige zorgkosten? Denk je dat bepaalde kosten ook gemaakt gaan worden in 2024? Dan zou je goedkoper uit zijn door het eigen risico te houden op het minimale van 385 euro.

Premie betalen per jaar

Een klein gedeelte van de consumenten, ongeveer 4 procent betaald haar zorgpremie in 1 keer. Door je zorgpremie volledig te betalen voor een heel jaar krijg je een korting van de zorgverzekeraar.

 1. IZA: 2,1%
 2. CZ, CZdirect, Just en NN: 2%
 3. ONVZ, Jaaah en VvAA: 2%
 4. Zorg en Zekerheid: 1,5%


Wij begrijpen dat niet iedereen haar zorgpremie volledig per jaar kan betalen. Echter is het wel belangrijk om te weten dat het mogelijk is en dat je korting op je zorgverzekering krijgt met een jaarbetaling.

Jaarbetling

Stel je betaald als koppel maandelijks 320 euro aan zorgpremie bij NN. Door je zorgpremie volledig te betalen voor een aar kan je bij NN 76,80 euro op jaarbasis besparen op je zorgpremie. Het is niet extreem veel wat je kan besparen maar het is mogelijk om deze korting te krijgen op je zorgverzekering.

Collectiviteit zorgkorting

Het is mogelijk dat je zorgverzekering korting kan krijgen door te kiezen van een collectieve zorgverzekering. De laatste jaren zijn er een hoop dingen veranderd met betrekking tot de collectieve korting. 

Het is mogelijk dat je via je werkgever of ledenorganisatie korting kunt krijgen op je zorgverzekering. Ontdek hieronder direct welke collectieven er verkrijgbaar zijn en welke korting je krijgt in 2024:

VerzekeraarCollectiefKorting %
De FrieslandOndernemersAanvullende verzekering: tot 8%
Tandartsverzekering: tot 8%
MenzisVNGAanvullende verzekering: tot 20%
Tandartsverzekering: 12%
+ extra vergoedingen fysio
Zilveren KruisShellAanvullende verzekering: 30%
Tandartsverzekering: 30%
Zorg en ZekerheidRETAanvullende verzekering: 20%

Korting op de sportschool

Verschillende zorgverzekeraars in Nederland bieden met de zorgverzekering 2024 aanvullende kortingen. Zo bieden CZ, CZdirect, Just, NN en zorgverzekeraar OHRA per 2024 korting op een lidmaatschap van de sportschool.

 • Basic Fit: € 3,66 per maand korting (+ geen inschrijfkosten)
 • Healthcity: 50% korting op het starttarief, inclusief 2 introductielessen
 • Fit20: 8% korting op het flex of solo abonnement (+ geen inschrijfkosten)

Overige kortingen per 2024

Er zijn ook nog andere kortingen op je zorgverzekering die je wellicht interessant vindt. Het gaat om de volgende ‘overige’ beschikbare kortingen per 2024:

 • HEMA: 10% kassakorting in de winkel 
 • Zilveren Kruis: tot 30% korting voor ooglaseren, brillen, lenzen en diverse hulpmiddelen
 • United Consumers: € 25 waardebon in de Leuk en Gezond shop


Je vergelijkt al deze verzekeraars hier.

Het is mogelijk om gebruik te maken van de hierboven genoemde zorgverzekering kortingen. Vanaf 12 november tot 31 december heb je tijd om van zorgverzekering te switchen en extra korting krijgen. Je eigen zorgpolis stopgezet voor 31 december? Dan heb je nog tot 1 februari de tijd om een andere zorgverzekering te kiezen.

 
4.7/5 - (10 stemmen)
Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Deel deze pagina via:
Meer nieuws en artikelen