Logo vergelijkzerzorg.nl

Petitie voor Opname Buikwandcorrectie in Basispakket

Kai Hagedoorn heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door in slechts twee jaar tijd bijna 100 kilo te verliezen. Nu zet hij zich samen met organisaties zoals Bergman Clinics, de Obesitas kliniek en personal trainers in voor een belangrijke zaak: het opnemen van de buikwandcorrectie in het basispakket van de zorgverzekering voor mensen die op eigen kracht extreem veel zijn afgevallen. Petitie.nl en Mens Health hebben dit nieuws naar buiten gebracht.

Momenteel wordt een buikwandcorrectie niet standaard vergoed door zorgverzekeraars en kost het tussen de 3.000 en 7.500 euro. De ingreep wordt alleen vergoed als er sprake is van een medische indicatie, bijvoorbeeld bij verminking, aanhoudende huidproblemen of ernstige mobiliteitsklachten.

Zorgkosten

Hagedoorn en de betrokken organisaties pleiten ervoor om mensen die aanzienlijk veel gewicht hebben verloren, maar niet over de financiële middelen beschikken voor een buikwandcorrectie, te ondersteunen. Voor velen van hen kan overtollige huid na gewichtsverlies nog steeds een negatieve invloed hebben op hun zelfbeeld en geestelijke gezondheid. De initiatiefnemers van de petitie wijzen erop dat dit kan leiden tot problemen in de geestelijke gezondheidszorg en een hoger risico op terugval, wat uiteindelijk tot hogere kosten kan leiden dan de buikwandcorrectie zelf.

Om dit te verbeteren, doen zij een beroep op de Tweede Kamer en de Rijksoverheid om zorgverzekeraars te stimuleren om de vergoeding voor een buikwandcorrectie aan te passen of te versoepelen. Het doel is om deze ingreep standaard op te nemen in het basispakket van de zorgverzekering, zodat mensen die door hun eigen inspanningen veel zijn afgevallen de nodige hulp kunnen krijgen. Hiermee willen ze een positieve impact hebben op het welzijn van deze individuen en daarmee mogelijk hogere zorgkosten op de lange termijn voorkomen.

5/5 - (5 stemmen)
Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Deel deze pagina via: