Logo vergelijkzerzorg.nl

Wat te doen tegen acne en een droge huid

Er zijn 3 verschillende huidtypes mogelijk, droog, normaal en vet. Alle huidtypes zijn gevoelig voor acne, de ernst van de aandoening kan variëren. Wist je dat een groot aantal mensen alle drie de huidtypes op hun gezicht hebben? Elke huidtype heeft een bepaalde zorg nodig.

Seizoen

De slechtste tijd voor een acne uitbarsting is de winter, vooral als je een droog huidtype hebt. Deze huidaandoening verandert zodra het seizoen verandert. Een dagelijkse verzorgingsroutine is nodig om het te behandelen.

In de winter is de vochtigheid schaars, de huid wordt daardoor droger en geïrriteerd. Je kunt last krijgen van jeuk, meestal rond de mond, neus, schouders en billen. Een droge huid is gevoelig voor bacteriën en zo kan acne ontstaan.

Huidverzorging

Heb je last van acne, dan is een goede huidverzorging erg belangrijk. We geven je graag een aantal tips voor een goede huidverzorgingsroutine.

Cleanser

Gebruik een goede reinigingsmiddel die zacht genoeg is om je huid te reinigen zonder dat je huid uitdroogt. Gebruik dit reinigingsmiddel meerdere keren per dag.

Toner

Toners en stelpende middelen mogen zeker niet ontbreken in een goede huidverzorgingsroutine. Let wel goed op welke toner je gebruikt. Veel toners die speciaal zijn gemaakt voor acne kunnen de huid uitdrogen. Kies een toner die geschikt is voor de acne gevoelige huid.

Vochtinbrengende crèmes en lotions

Je huid moet goed gehydrateerd zijn, zo kan de huid oliën absorberen en voorkom je acne uitbarstingen. Zorg dat je huid de hele dag door gehydrateerd is.

Behandelingen

Sommige gebieden op je lichaam zijn moeilijker te behandelen tegen acne. Gebruik acne behandelingen alleen voor gebieden die heel erg door acne getroffen zijn. Eventueel kun je voor het slapengaan nacht moisturizers en andere intensieve behandelingen gebruiken.

Kies een passende zorgverzekering

Het is in Nederland verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Daar bovenop kan je kiezen om nog een aanvullende zorgverzekering te nemen. Hierdoor ben je verzekerd voor kosten die buiten de vergoeding vallen van het basispakket. Het is mogelijk dat je te maken krijgt met het eigen risico als je aanspraak gaat maken op een vergoeding vanuit het basispakket. Ieder jaar is het mogelijk om een overstap te maken van zorgverzekeraar en de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Met behulp van onze vergelijker kan je de zorgverzekeraars met elkaar vergelijken om een betere keuze te maken.

4.7/5 - (4 stemmen)
Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Deel deze pagina via: