Logo vergelijkzerzorg.nl

Onbeperkt fysiotherapie in 2025

Afgelopen jaar (2023) was het eigenlijk niet meer mogelijk om onbeperkt fysiotherapie behandelingen volledig te verzekeren. Vanaf 2024 zal hier ook (helaas) geen verandering in brengen. Onbeperkte fysio behandelingen zijn slechts bij 2 zorgverzekeraars mogelijk het aankomende jaar. Via een aanvullende zorgverzekering kan je je verzekeren voor behandelingen bij de fysiotherapeut.

Vergelijk zorgverzekeringen met fysiotherapie vergoeding:

Onbeperkt nog mogelijk?

Vanaf 2024 kan je bij twee zorgverzekering een volledige vergoeding krijgen voor fysiotherapie, het gaat om ONVZ en VvAA. Beide vallen onder het grote ONVZ-concern. Als je terugkijkt naar een aantal jaren terug dan waren er nog 9 aanvullende verzekeringen waarbij je volledig, onbeperkte fysiotherapie vergoed kon krijgen. Helaas blijven de zorgverzekeraars in Nederland snijden in de vergoedingen.

Fysiotherapie basisverzekering 2024

In 2024 krijg je alleen in specifieke scenario’s een vergoeding voor fysio behandelingen. Het gaat om chronische aandoeningen zoals MS of bepaalde spierziektes. In de chronische lijst van de Rijksoverheid kan je exact zien welke aandoeningen aan het bewegingsapparaat een vergoeding krijgen vanuit het basispakket.

Reuma, artrose of andere aandoeningen die niet staan op deze ‘lijst’ dan krijg je dus geen vergoedingen voor fysio vanuit de basis zorgverzekering in 2024. Je bent dus afhankelijk van vergoedingen vanuit een aanvullende zorgverzekering in 2024.

Beste fysiotherapie zorgverzekering 2024

Per 2024 zijn er tal van aanvullende zorgverzekeringen verkrijgbaar met beperkte tot zeer ruime vergoedingen voor fysiotherapie 2024 behandelingen. De grootste verzekeringsmaatschappijen Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis bieden modules aan die je kunt toevoegen aan je basisverzekering zodat je 6,9,12 of zefs meer behandelingen vergoed krijgt in 2024.

Bekijk hieronder het maxium aantal behandelingen fysiotherapie in 2024 per zorgverzekeraar:

Zilveren Kruis fysiotherapie 2024

zilveren-kruis-logo

 

 

Je kan bij Zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor het aankomende jaar maximaal 36 behandelingen vergoed krijgen.

VGZ fysiotherapie vergoeding 2024

Bij VGZ is het mogelijk om maximaal 20 behandelingen fysiotherapie in 2024 vergoed krijgen van de verzekeraar.

CZ fysio vergoeding 2024

zorgverzekreaar-cz

Voor het aankomende jaar kan je bij zorgverzekeraar CZ maximaal 20 behandelingen bij de fysio vergoed krijgen.

Menzis fysiotherapie 2024

Bij Menzis is het mogelijk om via de aanvullende verzekering 20 fysiotherapie behandelingen vergoed te krijgen in 2024.

Premiestijgingen in 2024

Alle zorgverzekeraars hebben de premie voor verzekeringen met fysiotherapie weer verhoogd.

De grootste stijgingen per 2024 zijn:

  • a.s.r.: tot € 4,00 per maand
  • DSW: tot € 2,25 per maand
  • IZA: tot € 4,10 per maand
  • ONVZ: tot € 2,79 per maand
  • Stad Holland: tot € 4,00 per maand
  • VGZ: tot € 2,65 per maand
  • Unive: tot € 2,25 per maand

Vergelijk deze prijzen op deze pagina.

Duurdere basisverzekering 2024

Per 2024 wordt je bijna bij iedere zorgverzekeraar verplicht om de duurdere basisverzekering te nemen om recht te hebben op de aanvullende modules met een ruime dekking voor fysiotherapie. De goedkopere zorgverzekeringen zijn beperkt in de vergoedingen, hier kan je vaak 6 of 9 fysio behandelingen vergoed krijgen per 2024.

Beste dekking vergelijken 2024

Zoek jij een uitgebreide verzekering voor fysiotherapie in 2024? Het loont om een goede zorgverzekering vergelijking te maken tussen de verschillende zorgverzekeraars. Vergelijk via Zorgverzekering Online op verzekeraars, premies, vergoedingen en zelfs de voorwaarden. Met behulp van onze zorgvergelijker 2024 is het kwestie van enkele minuten. Ontdek welke zorgverzekering 2024 het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Zorgverzekering online maakt geen onderdeel uit van een zorgverzekeraar. Wij hebben geen voorkeur waar jij je fysiotherapie zorgverzekering 2024 gaat afsluiten. Wij informeren onze bezoekers zo goed mogelijk en verwijzen je door om je gewenste polis af te sluiten.

4.8/5 - (28 stemmen)
Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Deel deze pagina via:
Meer nieuws en artikelen