Logo vergelijkzerzorg.nl

Onverwachte zorgkosten? Zo check je of zorgkosten worden vergoed

Het is mogelijk dat je te maken krijgt met onverwachte zorgkosten die je zelf moet betalen. Dit kan komen omdat je zorg hebt gekregen van een zorgverlener die geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar. In deze blog vertellen we je er graag meer over.

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet op de hoogte zijn dat hun verzekeraar geen contract heeft met hun zorgverlener. Dit geldt voor 49% van de 12.000 ondervraagden. Uit het onderzoek is gebleken dat de informatie vanuit verzekeraars en zorgaanbieders tekortschiet. Volgens de belangenvereniging moeten verzekeraars hun patiënten beter uitleggen welke zorg in welke polis wordt vergoed. 

Extra betalen

Je kunt in Nederland kiezen uit vele zorgverzekeraars en elke zorgverzekeraar biedt verschillende polissen aan. Sommige polissen dekken alle zorgkosten, ook als er met een bepaalde zorgverlener geen contract is. 

 

De meeste Nederlanders hebben een polis met een beperkt aanbod. Als je zorg krijgt van een verlener die niet in jouw pakket valt, dan krijg je slechts een percentage vergoed van de totale zorgkosten.  De rest moet je zelf betalen, dit gaat soms om honderden euro’s. 

Hoe voorkom je onverwachte zorgkosten?

Het is goed om te weten dat je voor spoedeisende hulp altijd overal terecht kunt! Voor andere zorg kun je het beste van tevoren controleren of het binnen je polis valt, dit kan een hoop geld en gedoe schelen.

Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar, zij weten precies met wie ze wel en niet een contract hebben afgesloten.  

Andere zorgverzekering

Het is in Nederland verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Daar bovenop kan je kiezen om nog een aanvullende zorgverzekering te nemen. Hierdoor ben je verzekerd voor kosten die buiten de vergoeding vallen van het basispakket. Het is mogelijk dat je te maken krijgt met het eigen risico als je aanspraak gaat maken op een vergoeding vanuit het basispakket. Ieder jaar is het mogelijk om een overstap te maken van zorgverzekeraar en de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Met behulp van onze vergelijker kan je de zorgverzekeraars met elkaar vergelijken om een betere keuze te maken.

4.8/5 - (5 stemmen)
Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Deel deze pagina via:
Meer nieuws en artikelen